Iran traži od Rusije nove milijarde kredita

Iranske vlasti zatražile su od Rusije kredit od dve milijarde dolara za gradnju elektrana, železnicu i kupovinu vozova za podzemnu železnicu.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 24.11.2019.

12:25

Iran traži od Rusije nove milijarde kredita
Foto: Depositphotos, selensergen

"Iranci su podneli zahtev za međuvladine zajmove za sprovođenje određenih projekata. Ministarstvo finansija razmatra to pitanje", izjavio je ruski ministar energetike Aleksandar Novak, prenela je ruska agencija TASS.

Prema njegovim rečima, uzimajući u obzir ranije odluke o zajmovima Iranu, krediti mi mogli da iznose ukupno oko pet milijardi dolara, prenosi Ekapija.

"Oni traže da ukupan iznos, uz ranije pružene kredite, bude do pet milijardi dolara", rekao je Novak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

23 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

8 h

Podeli: