Izvor: B92

Prostrana peščana oblast u kojoj od jula do septembra ima mnogobrojnih jezera među belim peščanim dinama koje turisti obožavaju.

Nacionalni park Lensois Maranhenses je neverovatno čudo prirode. Prostire se na otprilike 1500 kvadratnih kilometara u saveznoj državi Maranhao na severoistoku Brazila.

Iako nije reč o klasičnoj "pustinji", nacionalni park obiluje prekrasnim peščanim dinama bele boje, a koje se tokom kišne sezone pretvore u mnogobrojne tirkizne lagune, a ovo se dešava svake godine u periodu od juna do septembra.

U to vreme padaju vrloobilne kiše koje se skupljaju u dolini između dina, pa tako nastaju spektakularni prizori koji privlače veliki broj pustolova. U ovim bazenima kišnice žive neke vrste riba koje lokalni ribari love u "sezoni", dok drugi traže osveženje od visokih temperatura.

Lensois Maranhenses je proglašen nacionalnim parkom još 1981. godine, a od tada predstavlja veliku turističku atrakciju, koju poseti oko 60.000 turista svake godine, piše pun kufer.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.