Nove dve pobede Nadala – Španija u finalu Dejvis kupa

Teniseri Španije plasirali su se u finale Dejvis kupa, pošto su sa 2:1 savladali Veliku Britaniju. Edmund doneo prvi bod Britancima, ali je Rafa Nadal, prvo u singlu a onda i u dublu sa Felisijanom Lopesom, doneo svojoj selekciji plasman u finale. Protivnik Špancima u borbi za trofej u Dejvis kupu biće selekcija Kanade.

Španski dubl Rafael Nadal i Felisijano Lopes savladao je sa 2:0 (7:6, 7:6) u setovima britansku kombinaciju Džejmi Mari i Nil Skupski i odveo "furiju" u finale Dejvis kupa, ukupnim rezultatom 2-1 u pobedama.

Nadal je tako zabeležio 31. uzastopni trijumf za selekciju Španije, u obe konkurencije, pa će se domaćin turnira u nedelju boriti za trofej protiv reprezentacije Kanade.

Kajl Edmund doneo je prednost Britancima pobedom nad Felisijanom Lopesom sa 6:3, 7:6 (7-3).

Edmund je već na startu meča napravio brejk i stečenu prednost sačuvao do kraja seta, da bi u drugom spasao dve set lopte i izborio taj-brejk, u kojem je bio i više nego ubedljiv.

To je značilo da Nadal mora da pobedi kako bi sačuvao šansu domaćina i očekivano je to uradio protiv Danijela Evansa. Rafa je slavio u dva seta (6:4, 6:0) i zabeležio 30. uzastopni trijumf u Dejvis kupu u obe konkurencije.

Kanađani su eliminisali Rusiju sa 2-1 u pobedama, a odlučujući poen doneli su Denis Šapovalov i Vasek Pospišil u dublu, trijumfom nad Andrejom Rubljovom i Harenom Hačanovom.

Inače, tokom dana je stigla vest da su selekcije Srbije i Francuske dobile specijalne pozivnice za završni turnir 2020. godine, koji će takođe biti igran u Madridu.

Nagradni fond turnira u prestonici Španije je 20.000.000 dolara, a finalni duel na programu je u nedelju.

Kompletne rezultate završnog turnira u Madridu pogledajte OVDE.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво