"Samoopredeljenje za nacionalno ujedinjenje Albanaca"

Centar Pokreta kosovskih Albanaca Samoopredeljenje organizavoće u Tirani, na 107. godišnjicu nezavisnosti Albanije, 28. novembra, piše prištinska Koha.

Izvor: Tanjug

Subota, 23.11.2019.

18:52

Ilustracija: Depositphotos/ sezerozger

Ili kako se to drugačije naziva - marš za nacionalno ujedinjenje,

Kako prenosi Kosovo onlajn, ta partija traži ukidanje poreza između Kosova i Albanije na putu ka carinskoj uniji, odnosno stvaranja zajedničkog tržišta.

Samoopredeljenje iz Tirane protivi se inicijativi za stvaranje “mini-Šengena” između Srbije, Severne Makedonije i Albanije, koju vidi kao pokriće za ranije neuspehe sporazuma između Kosova i Albanije, ali i između Prištine i Beograda.

Direktor Centra Samoopređeljenja u Tirani Boiken Abazi u intervjuu za Kosovapreš kaže da će u Tirani 28. novembra biti organizovan miran marš, ocenivši da "nacionalno pitanje nije samo pitanje simbola, već je zajednicki projekat koji objedinjuje i ujedinjuje naciju".

On nije potvrdio da li će na celu marša biti lider Samoopređeljenje i kandidat za novog kosovskog premijera Aljbin Kurti, dodaje Kosovo onlajn.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: