Vučić: Bilo bi lepo da na Sretenje usvojimo Deklaraciju o političkoj nezavisnosti i neutralnosti 1FoNet/Aleksandar Levajković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Deklaracija o političkoj nezavisnosti i vojnoj neutralnosti koju će Skupština Srbije, kako je najavljeno, proglasiti na Dan državnosti, 15. februara iduće godine, potvrda unutrašnje i spoljne politike Srbije koja je, po njegovim rečima, dala rezultate i „izazvala poštovanje celog sveta“. 

„Ako budemo uspeli za Sretenje, bilo bi lepo“, rekao je Vučić novinarima u Subotici gde je posetio „Podrum Palić“.

„Važno je kada potvrdite jedan kurs, onda vas i drugi posmatraju na taj način“, rekao je on i naveo da mu je nedavno premijerka Belgije Sofi Vilme „rekla da smo poznati po nezavisnoj i samostalnoj politici“ i dodao: „Znate li koja je to čast?“.

„I naši mađarski prijatelji bar jednim delom cene Srbiju zbog toga što idemo za svojim interesima poštujući sve druge, što sami biramo kada ćemo za nešto da glasamo, a kada ne“, rekao je on.

Vučić je rekao je da će u okviru najavljenog „nacionalnog investicionog plana“, za „najkasnije 3-4 godine“ početi izgradnja „brze saobraćajnice“ Bački breg-Sombor-Kula-Vrbas-Srbobran-Bečej-Novi Bečej-Kikinda, koja će, kako je procenio, biti od „presudnog značaja za dovodjenje investitora“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari