Ivana Španović za RTS: Završiću karijeru na Svetskom prvenstvu u Beogradu

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović eksluzivno izjavila za Radio Beograd 1 da će završiti svoju briijantnu karijeru na Svetskom dvoranskom prvenstvu 2022. godine u beogradskoj Areni, a da je njen cilj, pre toga, osvajanje zlatne olimpijske medalje u Tokiju.

Beograd će organizovati Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici 2022. godine , gde će se okupiti najbolji atletičari na planeti, odlučeno je na Kongresu Svetske atletske federacije IAEF u Monaku.

Naša najbolja atletičarka Ivana Španović kaže da će upravo ovo takmičenje biti kruna gde će da završi svoju brilijantnu karijeru, ali da pre toga, planira da osvoji zlatnu olimpijsku medalju u Tokiju.

U ovoj godini Španovićeva je pauzirala mesec, zbog povrede koja je bila ozbiljnije prirode i sada polako kreće da ulazi u trenažni proces, čiji će cilj biti učešće na Svetskom dvoranskom Prvenstvu u Kini u martu sledeće godine.

Vrhunski sportista kao vi ima ogromno breme odgovornosti na leđima, jer ste uzor mnogim devojčicama koje se bave sportom, a i od vas se na svakom takmičenju očekuje samo najviše, a konkurencija je sve snažnija. Kako se nosite sa ovim pritiscima?

"Svi ciljevi koje sebi postavim me, i kada ne uspem, izgrađuju da na sledećem takmičenju budem kompleksniji takmičar i da pametnije pristupam onome što je bitno. Odgovornost uvek osećam i zato uvek daje svoj maksimum, jer znam da predstavljam ne samo sebe, već i svoj tim, federaciju, državu..."

"Mislim da sam dokaz da su i u Srbiji snovi ostvarivi. Da je lako, nije lako, ali šta je lako u životu? Sve dok se radi sa puno ljubavi i predano, uspeh ne može da izostane, a ne gledam to kao opterećenje, već vidim pozitivnu stranu mog rada. Ispunjava me srećom i motiviše to što doprinosim popularizaciji sporta i atletike, jer je u Srbiji vidljivo sve veći broj dece koja se bave sportom, sve je veći broj tartan staza i dvorana gde možemo tokom cele godine da treniramo, a sve to obećava da posle mene, sigurno možemo da računamo na neke nove šampione."

Vi ste jedini sportista vrhunske ekstra klase koji živi i radi u Srbiji, tačnije u Novom Sadu. Na to ste mislili kada ste poručili da su snovi, i u Srbiji, ipak ostvarivi?

"Nikada nečiji uspeh ne dolazi preko noći, slučajno. Možda može jednom, ali i iza mojih najranijih medalja stoje godine rada i planiranja. Jedino što može da stoji iza velikog uspeha koji vodi do ostvarenja sna jeste veliki ozbiljan rad i zalaganje, a ja sam ponosna na kontinuitet i trajanje svog uspeha."

Sledeći vaš veliki cilj jesu Olimpijski igre u Tokiju. Kakvu sliku vidite kada se kaze Tokio? Vidite sebe na onom najvišem, pobedničom stepeniku?

"Videla sam sebe na najvišem stepeniku i na prethodnim Igrama u Riju, ali definitivno je manjkalo sreće ili nije bilo vreme i nije bio trenutak da se baš ja okitim lovorovim venčićem tamo. U svakom slučaju, posle toga sam nastavila sa još posvećenijim radom i mislim da bi Tokio trebalo da bude definitivno moj zenit gde bi sve što posedujem, umem, znam, želim , trebalo da izrazim na najbolji mogući način u tom momentu, a svakako da sam motivisana, inspirisana, jer ću imati još veću konkurenciju nego u Riju."

"Sve to pridaje veći značaj svakom mom treningu na putu do ostvarenja cilja. A posle Tokija, sledi Svetsko dvoransko prvenstvo u beogradskoj Areni i moj ogromna želja jeste da to upravo, pred svojom publikom, bude takmičenje na kome ću da spustim zavesu na svoju karijeru u skoku udalj.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво