');
Najnovije vesti
Blic Vesti Republika Srpska

"DETE NIJE SPAVALO 32 SATA" Negovatelji iz Zavoda Pazarić: Situacija je neizdrživa, ZAVLADAO JE HAOS

Nakon objave šokantnih fotografija iz Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne dece i omladine Pazarić, na kojima se vide deca vezana za krevete i radijator, te niza drugih aktivnosti koje su usledile, u ovom zavodu je zavladao pravi haos, navode zaposleni.

zavod-pazarić Foto: Klix / RAS Srbija
zavod-pazarić

Jedna od negovateljica u Pazariću potvrdila je za Avaz da je situacija neizdrživa od juče, od kako je smenjen i direktor Redžep Salić.

– Imam jedno dete 32 sata nije spavalo, sklono je samopovređivanju, ne znamo šta da radimo, svi smo uznemireni, situacija je veoma teška. Ranije se vikendom u našem Zavodu nije čula muva, a sada su deca uznemirena i zbog poslednjih dešavanja, novinarskih ekipa, policije i inspekcije – rekla je negovateljica.

Pročitajte još

Reagovao je i bolničar, zaposlen u ovom Zavodu, i to nakon pisma koje su juče uputili zapsoleni.

– Želim kao građanin ove države da izrazim nezadovoljstvo zbog situacije u Zavodu Pazarić. Politika je smenila čovjeka koji je prvi ovde nešto ukazao i pokušao nešto uraditi. Sada i kao radnik Zavoda želim reći da su godinama pljačkali ovu decu, a sada već bivši direktor Redžep Salić je samo pokušao to zaustaviti, ali je očigledno dodirnuo osinje gnezdo. Nek nas svi gaze i ponižavaju, ali i ovi što su objavili fotografije svezane dece neka dođu i provedu sat vremena s tom decom – rekao je bolničar iz Pazarića.

Sinoć je u Pazariću bila posebno teška noć. Radnice iz prve smene, kao i one s bolovanja, sinoć su se vratile na posao kako bi pokušale umiriti štićenike.