Izvor: B92

Na listi su se našle destinacije iz nekoliko kategorija, mesta koja nude kulturna znamenja, putovanja prirodom, avanturističke destinacije...

Da je Balkan sve popularnija destinacija u svetu govori to da se Mostar našao kao predlog za obilazak u 2020. godini. Ovaj grad u Bosni i Hercegovini je proglašen top destinacijom pored Parma, Telča, Filadelfije, Puebla, Velikog kanjona i drugih…

"Best Trips je naša godišnja lista gde ići, šta znati i kako videti svet u nadolazećoj godini. Kako bismo sastavili listu, radili smo s urednicima National Geographica širom sveta, kao i s fotografima, piscima, istraživačima i strastvenim ljubiteljima putovanja", rekao je Džordž Stoun, izvršni urednik sekcije za putovanja ovog magazina.

National Geographic navodi da je Mostar dom čuvenom Starom mostu, kao i da je grad pretrpeo velika oštećenja u toku rata.

"Brojne zgrade u Starom gradu, razvijenom kao osmansko pogranično mesto u 15. veku, obnovljene su ili ponovo izgrađene u 25 godina otkako je Dejtonski mirovni sporazum uspostavio relativni mir na zapadnom Balkanu. Protumarajte naokolo i proći ćete pored tek obnovljenih apartmana uz zgrade s rupama od metaka. Lokalni i međunarodni umetnici redovno ukrašavaju napuštene građevine slikovitim muralima”, piše kao opis uz Mostar kao preporučenu destinaciju, prenosi klix.ba.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.