Potvrđeno, državljanin Srbije među otetim mornarima

Među sedam mornara koje su pirati oteli u Gvinejskom zalivu, nalazi se i jedan državljanin Srbije, saopštilo je u subotu Ministarstvo spoljnih poslova.

Izvor: B92

Subota, 23.11.2019.

09:02

Potvrđeno, državljanin Srbije među otetim mornarima
Ilustracija: EPA-EFE/MARK R. CRISTINO

"Od vlasti Ekvatorijalne Gvineje zvanično smo obavešteni da se među sedam mornara koje su pirati oteli u Gvinejskom zalivu nalazi i jedan državljanin Republike Srbije", navedeno je u saopštenju.

Ambasadi Srbije u Angoli, koja je na nerezidencijalnoj osnovi nadležna i za Ekvatorijalnu Gvineju naloženo je da prikupi sve relevantne podatke u vezi sa otmicom i položajem našeg građanina.

"Naša Ambasada je u stalnom kontaktu sa vlastima Ekvatorijalne Gvineje u vezi sa ovim događajem i preduzima sve mere koje su potrebne za pomoć državljaninu Republike Srbije", saopštio je MSP.

Ekvatorijalna Gvineja saopštila je ranije da su pirati u Gvinejskom zalivu oteli sedam stranih državljana, među kojima je i Srbin.

U saopštenju vlasti te zemlje se navodi da su pirati napali brod kompanije Ekson Mobajl u blizini naftnog nalazišta Zafiro, javio je AP.

Među otetima su i državljani Južne Afrike, Filipina i Kameruna.

Mornarica je kasnije ušla na brod da bi zatekla preostalih osam članova posade koji su uspeli da se sakriju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: