Sjajna uvertira pred Evropu: Partizan raspucan u Humskoj - šestica u mreži Javora (FOTO/VIDEO)

M. Blažić/Novosti online

22. 11. 2019. u 17:30

Crno-beli pred okršaj sa AZ Alkmarom u Ligi Evrope u meču domaćeg šampionata deklasirali Javor

Сјајна увертира пред Европу: Партизан распуцан у Хумској - шестица у мрежи Јавора (ФОТО/ВИДЕО)

Slavlje Partizana Foto: M. Vukadinović

UŽELELI su se fudbaleri Partizana fudbala posle dvonedeljne pauze, a 90 minuta fudbalskog raspucavanja Sadika i drugova je verovatno bilo dovoljno da njihove kolege iz Javora požele novi odmor od fudbala. Brojao je Partizan do šest večeras u Humskoj, moglo je da bude i ubedljivije, a “pumpanje mišića” će Miloševićevim pulenima svakako dobro doći pred evropski meč odluke u četvrtak protiv Alkmara - 6:2 (4:2).


Kada je već na isteku drugog minuta Nikolić traljavo šutirao, a Petković pokupio “otpadak” i precizno ga sa nekih 12,13 metara spakovao iza leđa Stojkovića bilo je jasno da će malobrojni svedoci u Humskoj videti dosta golova. Ipak, malo ko je mogao da pretpostavi da će se mreže iza leđa Lazovića i Stojkovića već do isteka prvih 45 minuta tresti čak šest puta!



“Vatromet” je nedugo posle Petkovića još značajnije najavio Sadik, pošto su crno-beli već u tom 9.minutu pokazali da im ulazak u utakmicu iz minusa neće predstavljati problem. Preokret je stigao u 15.minutu, a egzekuciju je preuzeo štoper Ostojić pogodivši posle kornera mrežu Lazovića uz pomoć stative.


Otpor Ivanjičana, koji su za razliku od većine superligaških timova došli u Humsku da se nadigravaju, definitivno je slomio drugi gol Sadika u 37.minutu, a prethodno je Suma propustio priliku da sa bele tačke dopiše svoje ime na listu strelaca. Sve posle toga predstavljalo je priliku za publiku da uživa i broji golove.


Do poluvremena su pogađali još i Miletić sa strane beogradskog kluba i Krnić za Javor pa se na odmor otišlo sa gotovo nestvarnih 4:2. Festival golova, logično, nije mogao da doživi čak ni sličnu reprizu u nastavku. Sadik je kompletirao het-trik već u 59. minutu, a konačan rezultat za Partizanovu očaravajuću pobedu i razočaravajući poraz Javora postavio je Filip Stevanović u 78.minutu.



STRELCI: Sadik u 9. i 37. i 59. Ostojić u 15, Miletić u 40, Stevanović u 78. minutu za Partizan, a Petković u 2, Krnić u 45+1 minutu za Javor. Stadion Partizana. Gledalaca: 1000. Sudija: Zoran Široki (Smederevo) 7.

PARTIZAN: Stojković 7 - Miletić 7, Ostojić 7, Pavlović 7,5 (od 66. Vujačić -), Urošević 7 - Zdjelar 7 (od 87. Natho -), Šćekić 7,5 - Tošić 7,5 (od 81. Ivanović -), Suma 7, F.Stevanović 7,5 - Sadik 8,5.

JAVOR: Lazović 5,5 - Cuckić 5, Krnić 6 (od 74. Zvekanov -), Nikolić 5,5, Jevremović 5,5 (od 79. Milošević -) - Dolmagić 5, Kuveljić 5,5 - Maričić 5,5, Piščević 5 (od 79. Filipović -), Petković 6 - Mrkaić 5,5.

Igrač utakmice: Umar Sadik (Partizan)


SASTAVI TIMOVA

PARTIZAN: Stojković - Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Zdjelar, Šćekić - Tošić, Suma, F. Stevanović - Sadik. Trener: Savo Milošević.

JAVOR: Lazović - Cuckić, Krnić, Nikolić, Jevremović - Dolmagić, Kuveljić - Maričić, Piščević, Petković - Mrkaić. Trener: Igor Bondžulić.


UTAKMICA JE POČELA

Utakmica u Humskoj je počela.

JAVOR VODI

GOOL - Javor vodi posle tri minuta igre. Nikolić je loše šutirao, lopta je došla do Petkovića koji iz još bolje pozicije šutira i pogađa mrežu Stojkovića.





EKSPRESNO IZJEDNAČENjE

GOOOL - Već u devetom minutu je Partizan izjednačio. Sadikov prvi pokušaj je odbranio golman Lazović, ali je na odbijenu loptu bolje reagovao i anulirao prednost rivala.





PREOKRET CRNO-BELIH

GOOOL - Ostojić donosi prednost Partizanu. Posle dobro izvedenog kornera je nastala gužva u kaznenoom prostoru, Ostojić je bio na drugoj stativi i poslao loptu od stative u mrežu.





PARTIZAN NASTAVLjA SA NAPADIMA

Bez obzira na napravljeni preokret i vođtvo fudbaleri Partizana nastavljaju sa napadima i stvaraju pritisak na igračima Javora.


Foto: M. Vukadinović


NEMA VEĆIH UZBUĐENjA

Partizan kontroliše dešavanja na terenu. Lopta je uglavnom u njihovom posedu, ali za sada ne uspevaju da ozbiljnije priprete čuvaru mreže Javora.

SUMA PROMAŠIO PENAL

SUMA PROMAŠUJE PENAL- Stevanović je krenuo u prodor, kapiten Javora ga je oborio u kaznenom prostoru, a sudija pokazao na "kreč". Suma je preuzeo odgovornost, ali je šutirao daleko preko prečke sa "bele tačke".





PARTIZAN UVEĆAO PREDNOST

GOOOL - Suma se iskupio za promašeni penal. Ubacio je loptu u prostor za Tošića koji je poslao idealan centaršut za Sadika koji je postigao svoj drugi gol na meču.

POGODAK MILETIĆA

GOOOL - Još jedan gol defanzivaca Partizana. Savršen centaršut sa desne strane i još bolja reakcija Nemanje Miletića.

GOL JAVORA PRED PAUZU

GOOOL - Javor pred odlazak na pauzu preko Krnića smanjuje zaostatak. Na poluvremenu Partizan ima dva gola prednosti - 4:2.

POČELO DRUGO POLUVREME

Drugo poluvreme u Humskoj je počelo.

ODMAH PRILIKA ZA PARTIZAN

Mogao je Partizan odmah do novog gola, Lazović je istrčao, ali je njegov saigrča pratio situaciju i sprečio opasnost.

SADIK PONOVO U METU

GOOOL - I treći gol Sadika, posle intervencija golmana Lazovića je napadač Partizana bio na pravom mestu i iz odbitka vratio loptu u mrežu.





PARTIZAN PRITISKA

Nastavlja Partizan da pritiska odbranu Javora. Stvaraju šanse, za sada mreže miruju.

STEVANOVIĆ POSTIŽE GOL

GOOOL - Suma šalje loptu u prostor za Stevanovića koji preciznim udarcem daje novi gol za Partizan.





MILOŠEVIĆ NAPRAVIO SVE PROMENE

Napravio je Milošević i poslednju promenu. Umesto Zdjelara je ušao Natho. Pre njega su na teren kročili Ivanović i Vujačić umesto Tošića i Strahinje Pavlovića.

KRAJ MEČA

Utakmica je završena. Partizan je ubedljivo slavio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Zenga

22.11.2019. 20:44

Ovo se zove sklanjalica pred evropsku utakmicu da bi az mislo kako je partizan jak vako je bilo i u proslosti pa u evropi duplo golo ..nista.ovo je providno

Goran

23.11.2019. 02:44

Pa oni jedino mogu Javor i da pobede. A cim odu u Evropu, vrate se k'o pop*sani. Eto o kakvom se kvalitetu radi. Koga ce oni da pobede od evropskih timova?

Deda Panta

23.11.2019. 05:21

Javor, haha a sa Milanom ili Juventusom ili Mančesterom da vidimo pa nek se tada hvale.