"Hitler bi danas verovatno imao svoje antisemitske reklame na Facebooku" VIDEO

Adolf Hitler bi verovatno mogao da objavljuje svoje antisemitske reklame na Facebooku da je ta društvena mreža postojala 1930-ih godina, izjavio je komičar Saša Baron Koen kritikujući Facebook.

Tehnopolis

Izvor: Beta

Petak, 22.11.2019.

21:59

Foto: GettyImages / Fox Photos

"Facebook će objaviti sve 'političke' reklame koje hoćete, čak i ako sadrže laži", rekao je Koen u Njujorku na konferenciji Udruženja za borbu protiv antisemitizma (Anti-Defamation League - ADL).

"Polazeći od takve, uvrnute logike, da je Facebook postojao 1930-ih godina, pustio bi Hitlera da postavlja reklame od 30 sekundi o 'rešavanju jevrejskog pitanja'", rekao je britanski glumac jevrejskog porekla, poznat po oštrom jeziku.

Koen je pozvao Facebook da proverava sadržaj reklama pre objavljivanja, a "ako su to reklame sa pogrešnim informacijama, vratite novac i to ne objavljujte".
Foto: GettyImages / Frazer Harrison
Facebook je u septembru naveo da neće više filtrirati političke reklame, smatrajući da je za korisnike interesantno da to vide, ali je istovremeno pooštrio pravila transparentnosti tako da oglašivači moraju jasno da se identifikuju.

Saša Baron Koen je poznat po komičnom filmu "Borat" u kojem glumi novinara iz Kazahstana. Taj film mu je 2006. godine doneo "Zlatni globus" Udruženja stranih dopisnika u Holivudu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: