Sa robije zbog internet prevara, "nigerijski princ" prevarom zaradio milion dolara

Osuđeni nigerijski internet prevarant Hope Olusegun Aroke trenutno u Lagosu služi kaznu zatvora u trajanju od čak 24 godine, koju je "zaradio" još 2015. godine kada je osuđen za prevare.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 22.11.2019.

18:59

Sa robije zbog internet prevara,
Ilustracija / Foto: Depositphotos/Vadymvdrobot

Sada je, međutim, "nigerijski princ", i pored visokog stepena bezbednosti u zatvoru, uspeo da prokrijumčari telefon i putem njega organizuje i koordinira nove internet prevare.

Pored toga što je u zatvoru, suprotno propisima, imao telefon, pomoću njega je imao i pristup internetu. Uz njega je imao i token za elektronsko bankarstvo izdat na ime njegove supruge, pa je mogao da pristupi njenom računu preko koga je obavljao svoje "poslove".

Aroke je prozvan mozgom nedavno otkrivenog prevarantskog lanca, koji je od raznih stranca uspeo da izvuče oko milion američkih dolara.

To što je glavni čovek bio iza zatvorskih rešetaka nije sprečilo njegove saradnike da rade po njegovim uputstvima. Svi oni sada su predmet zbog pranje novca i prevare.

Snalažljivost ovog prevaranta dokazuje i podatak da je više puta iz zatvora, zbog nepoznatih zdravstvenih problema, odlazio u zatvorsku bolnicu. Odatle je, potom, odlazio u luksuzne hotele, susretao se sa suprugom i decom i družio se sa ljudima iz spoljnog sveta, ponašajući se kao da je na slobodi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: