22. novembar  2019. 18.42  | Izvor: RTV

Humanitarna fudbalska utakmica za malog Kostu

VETERNIK -

Na stadionu fudbalskog kluba "Veternik", u nedelju, 24. novembra, biće odigrana utakmica humanitarnog karaktera. Cilj je prikupljanje novca za lečenje Koste Petkovića, dečaka koji boluje od leukemije. Pozvani su svi koji žele da tu borbu učine vidljivijom i daju svoj doprinos.

video icon

Da humanitarni rad uspešno funkcioniše uz sporstki duh potvrđuje fudbalski klub Veternik, organizator humanitarne utakmice čiji je prihod od prodaje karata namenjen za lečenje dečaka Kostu Petkovića koji boluje od leukemije

fudbal lopta teren jpg

"Ulaz će biti slobodan ali će biti postavljene donatorske kutije i to je samim tim apel na sve dobre ljude, naše komšije i ljude koji imaju želju da dođu i da pomognu i da podržimo taj mladi život", kaže Milan Jovanović FK "Veternik".

Utakmica koju će fudbaleri Veternika odigrati protiv Jedinstva iz Rumenke počeće u nedelju u 13 časova, a iako im humanitarni rad nije nepoznat, ovo je prvi put se na ovakav način organizuju.

"Vrlo je važno samo znati kuda idete, ako imate jasan cilj onda ništa nije problem. Nije lako ali imamo podršku prijatelja i zajedničkim snagama možemo da napravimo nešto", kaže Jovanović.

Osim podrške u nedelju koja ima veliki značaj, Kosti Petkoviću je moguće pomoći uplatom novca na žiro račun 160-555321-88, slanjem sms poruke fondaciji Budi human, a svi sa dodatnim idejama o pomooći se mogu javiti FK Veternik koji će uzeti učešće u realizaciji.