Dveri: Osuđujemo odbacivanje krivične prijave zbog napada na naše prostorije u Čačku 1Foto: Logo

Gradska organizacija opozicione stranke u Skupštini Čačka Dveri osudila je danas odluku Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu da odbaci krivičnu prijavu protiv osobe koja je pre osam meseci upala u čačansku kancelariju Dveri i „napala prisutne“.

U saopštenju Dveri su ocenile da su za Tužilaštvo u Čačku članovi te organzacije „legitimna meta nasilja“.

Dveri su istakle da je N. Z. iz Čačka, koji je više puta ranije krivično procesuiran, najpre slomio tablu Dveri na zgradi u kojoj se nalaze prostorije te stranke u Čačku, potom upao u kancelariju, pretio i maltretirao sekretaricu i jednog odbornika Dveri u Skupštini Čačka koji su se tu zatekli i upućivao pretnje predsedniku Dveri Bošku Obradoviću.

Incident se dogodio 20. marta, o čemu je tada obaveštena policija koja je napravila uviđaj.

Dveri su podsetile da je žena, koja je preko Tvitera pisala preteće poruke predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću uhapšena i držana u zatvoru i da su to nadležni organi smatrali ugrožavanjem sigurnosti, a da fizički upad u prostorije Dveri, „napad na dvoje ljudi i pretnje poslaniku i predsedniku Dveri, čačansko tužilaštvo ne smatra ugrožavanjem sigurnosti“.

„Da li to znači da svaki ludak koji je na to inspirisan od strane vlasti može da napada članove i funkcionere Dveri, bez ozbiljnijih zakonskih posledica? Da li treba da se osećamo nesigurno u sopstvenoj zemlji? Da li ovo znači da bilo koji ucenjeni kriminalac, koji radi za policiju, može da napadne ili likvidira Boška Obradovića ili bilo kog drugog političkog protivnika vlasti i da bude oslobođen“, upitale su Dveri u saopštenju.

Dveri su upitale u kakvu se to zemlju Srbija pretvara i na šta će sve „vladajući režim biti spreman da bi zadržao vlast po svaku cenu“.

„I dokle će Tužilaštvo i sudovi ćutati i ne sprovoditi zakon“, navodi se u saopštenju Dveri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari