Novčana kazna za leskovačku Dubočicu i rezultat 10:0 za Novopazarce

0
64

Rukometna utakmica 10. kola Arkus lige između Novog Pazara i Dubočice 54 Leskovac registrovana je službenim rezultatom 10:0 u korist Pazaraca, odlučio je direktor ove lige Milorad Šolević, uz obrazloženje da trener Dubočice Saša Pejčić zbog neizmirenih novčanih obaveza po pitanju dozvole za rad nije imao pravo da vodi ekipu.

Uvidom u video snimak, zapisnik sa utakmice, kao i izveštaj delegata-kontrolora Branke Marić sa utakmice odigrane 16. novembra, direktor lige je zatražio od leskovačkog Rukometnog kluba da se izjasni po tom pitanju.

U ostavljenom roku, trener Saša Pejčić dostavio  je izjašnjenje u kom je naveo: „Poštovani, na pomenutoj utakmici nisam imao uvid u to da nisam uplatio drugu ratu za dozvolu za rad. Problem je u previdu i to sam vec ispravio. Upatnica je vec poslata i nadam se da do sledeceg nesporazuma ovakve prirode nece doci“.

Na osnovu svega gore navedenog, Šolević je doneo odluku da utakmicu RK „Novi Pazar“ – RK „Dubočica 54“ registruje službenim rezultatom 10:0 u korist RK „Novi Pazar”.

Inače, direktor lige je doneo odluku da leskovački Rukometni klub kazni i sa 40.000 dinara i zbog ponašanja navijača na utakmici 7. kola protiv Dinama iz Pančeva koja je odigrana 30. oktobra u Leskovcu.

Protiv Rešenja utakmice 10. kola čelnici Dubočice mogu uložiti žalbu Komisiji za žalbe RSS u roku od 8  dana, s tim što je podnosilac u obavezi da uz žalbu priloži dokaz o uplati takse u iznosu od 24.000 dinara dinara.

Ipak, sportski direktor Dubočice Saša Miljković kaže da to neće učiniti jer se suštinski ništa ne bi promenilo.

“Mi smo kažnjeni 40. 000 zbog upaljača i semenki. Nećemo da ulažemo nikakvu žalbu, jer je svaka žalba još 24. 000 dinara. Jednostavno mi smo ionako u Pazaru izgubili sa tri razlike, ništa se to ne menja, ne oduzimaju se bodovi. Ne vidimo ni svrhu, jeste da smo napravili taj previd, 2000 dinara je u pitanju, trener je predvideo da treba da uplati ratu, takva su pravila”, izjavio je Miljković.

Dodaje da je novčana kazna za njih stvarno veliki udarac, ali omogućeno im je da je isplate u dve rate.

“Takva su pravila po meni prestroga ali eto šta da radimo”, zaključuje Miljković.

Podsetimo, rukometaši Dubočice trenutno su 4. na tabeli, a večeras od 19 sati očekuje ih utakmica 11.kola protiv Spartaka iz Subotice u hali SRC “Dubočice”.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.