Subota, 01.10.2005.

15:30

Najmanje 25 mrtvih na Baliju

U seriji eksplozija koje su potresle dve turističke destinacije na indonežanskom ostrvu Bali, poginulo je najmanje 25 osoba.

Izvor: Beta

Default images

Najmanje tri eksplozije čule su se na Džimbaran plaži, na kojoj se nalaze mnogobrojni restorani prepuni turista, a skoro simultane eksplozije čule se u centru Kute, na oko 30 kilometara od plaže. U centru Kute eksplozija se dogodila u restoranu u tržnom centru, čija su tri sprata teško oštećena.

Kako su preneli zvaničnici iz bolnica, među više od sto povređenih, najviše je Australijanaca, Amerikanaca i Indonežanaca. Nacionalnost poginulih nije saopštena.

Policija je saopštila da je prilično jasno da su eksplozije delo terorista, a jedan analitičar iz službe bezbednosti iz Džakarte tvrdi da iza eksplozija stoji Al Kaida.

U bombaškim napadima na noćne klubove u Kuti, u oktobru 2002. godine, poginulo je 202 turista, a za napade je okrivljena militantna grupa Džemah Islamijah, za koju se pretpostavlja da je povezana sa Al Kaidom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: