Nenad Bjelica
Nenad Bjelica

Večiti derbi desetkovanih na Maksimiru

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.11.19. | 10:31

Modrima fali Arijan Ademi sa trakom na rukavu, plus Andrić, Kulenović i Lešković, dok Bilima sem početka i krajeva nedostaje i kapiten Josip Juranović

Hajduk desetkovan - Dinamo oslabljen! Precizno rečeno na večitom derbiju fudbala u okviru 16. kola prvenstva Hrvatske trener Modrih Nenad Bjelica neće u protokolu imati Arijana Ademija s kapitenskom trakom na rukavu, dok gosti neće moći da računaju na usluge svog kapitena Josipa Juranovića. Međutim, ovo je samo vrh ledenog brega, nešto što ostavlja zaista dosta čudnih kombinacija u mogućim sastavima.

Konkretno, pritisak je na Bilima, tačnije na Damiru Buriću koji će teško sastaviti tim, uz opasku da Splićane nakon ovog spektakla čeka veliki okršaj sa Rijekom. Suština Hajdukove nevolje, svakako je neigranje vođe Juranovića koji se u utorak povredio igrajući u nacionalnom dresu, a spisak precrtanih imena obuhvata i prvog golmana Posavca, Filipa Bradarića i Žaira. Na sve to Damira Burića će mučiti i kartonima obeleženi igrači, što samo po sebi znači da je bacanje u vatru, bez preračunavanja za Bile gotovo suludo.

Izabrane vesti

Ako je već tako, onda da vidimo šta kaže potencijalni spisak igrača Dinama. I dalje nema Komnena Andrića, Sandra Kulenovića i Marka Leškovića, a neće ih biti ni do kraja polusezone, plus već pomenutog Ademija. Trener Bjelica još razmišlja o Gavranoviću i Gojaku, vaga i premišlja se, da li će ih uvrstiti u protokol ili ne.

Sve u svemu, ni domaćinu nije lako, mada je zaista kud i kamo lakše, naravno ako apstrakujemo činjenicu po kojoj Dinamo nakon derbija čeka ista ona Atalanta koju su Zagrepčani zadužili sa 4:0 na Maksimiru. Opšta ocena je da će se večeras koplja lomiti, a kako Nenad Bjelica misli da će se prelomiti najbolje prikazuje sekvenca, odnosno lakonski odgovor na pitanje postavljeno u kontekstu njegovog izbora. Zapitan od novinara, želi li više da Dinamo dobije Halduk ili Atalantu, on samo kratko komentariše.
"I Hajduk i Atalantu"… 

Hrvatska 1 – 16. kolo

Petak
18.00: (1,30) Dinamo Z. (4,70) Hajduk (10,0)

Subota
15.00: (1,40) HNK Gorica (4,20) Varaždin (7,75)
17.30: (2,85) Slaven (3,10) Lok. Zagreb (2,45)

Nedelja
15.00: (1,40) Osjek (4,30) Istra 1961 (7,50)
15.00: (5,60) Inter Zaprešić (3,90) Rijeka (1,55)

* Kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara