Ex -Yu

Srpski ambasador u Bugarskoj biće pozvan na razgovor zbog Drecuna

Srpski ambasador u Bugarskoj biće pozvan na razgovor zbog Drecuna
Foto: Tanjug | Srpski ambasador u Bugarskoj biće pozvan na razgovor zbog Drecuna

Izjava predsjednika Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije Milovana Drecuna da je u Srbiji aktivna krupna mreža bugarskih obavještajaca je apsurdna i ne odgovara realnosti, izjavila je šefica bugarske diplomatije Jekaterina Zaharijeva, prenijela je televizija "NOVA".

"U pitanju je, ako ne griješim, još jedna apsurdna optužba srpskog političara na račun Bugarske. Na snimku koji se pojavio u medijima, ja ne vidim bugarskog obavještajca koji se bavi vrbovanjem srpskog oficira, tako da neka ne optužuju nekoga za ono za šta su sami krivi", navela je.

Prema njenim riječima, izjava Drecuna ne doprinosi razvoju bilateralnih odnosa Srbije i Bugarske.

"Bugarska je oduvijek pomagala Srbiji po pitanju njene evropske perspektive. I sami znate da Bugarska po tom pitanju ima jak glas, samim tim, optužbe na ovaj račun nisu u skladu sa duhom tih odnosa koji postoje između naših zemalja", ocijenila je.

Zaharijeva je dodala i da će ambasador Srbije u Bugarskoj najvjerovatnije biti pozvan u Ministarstvo inostranih poslova zbog ove izjave.

"Bugarska ne želi da dijeli savjete. Međutim, Srbiji bi bolje bilo da se fokusira na to šta joj se dešava unutar zemlje, a ne da pokušava da određene stvari opravda pomoću svojih komšija", dodala je.

(Sputnjik)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije