Đurišić: Glupi spinovi povodom deklaracije 1Foto: Fonet/ Aleksandar Koković

Poslanice Demokratske stranke za koje se tvrdi da su nezadovoljne stanjem u stranci nisu želele da za naš list juče komentarišu takve navode, niti da odgovore na pitanje da li je tačno da će pristupiti novoj organizaciji (mogući naziv Srbija 21), koja če učestvovati na predstojećim izborima kao grupa građana, a čiji deo će i one biti.

Prema pisanju medija, poslanice DS Gordana Čomić, Vesna Marjanović i Nataša Vučković govoriće u subotu na predstavljanju deklaracije „Za evropsku Srbiju“. Očekuje se da će među govornicima biti i funkcioneri SDS Marko Đurišić i Nenad Konstantinović, funkcioner Nove stranke Aris Movsesijan, kao i zamenik predsednika Pokreta slobodnih građana Petar Miletić.

Iza deklaracije stali su i izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević, izvršni direktor CeSID-a Bojan Klačar, kao i predstavnici organizacije Srbija 21 – Centar za buduću Srbiju, koja je i inicirala Deklaraciju, a u kojoj su Bojan Đurić i Ivan Andrić, široj javnosti poznati kao bivši poslanici LDP.

Đurić i Andrić nisu odgovorili na pitanja Danasa koji su osnovni ciljevi Deklaracije i da li su tačne tvrdnje da će okupljeni oko tog dokumenta biti učesnici izbora.

Marko Đurišić je za naš list kratko rekao: „Mogu samo da vam odgovorim da ću govoriti u subotu, a sve ostalo su glupavi spinovi“.

I Petar Miletić za Danas potvrđuje da će biti govornik na predstavljanju Deklaracije. On ističe da se PSG „zalaže da Srbija bude država uređena po modelu razvijenih evropskih zemalja, zalažemo se za promociju i razvoj evropskih vrednosti i konačno i za članstvo Srbije u EU“.

– Učešćem na okruglom stolu sa predstavnicima političkih i nevladinih organizacija koje baštine ove vrednosti želimo da potvrdimo da nismo odustali od evropskog puta Srbije, ukazuje Miletić.

Zamenik predsednika PSG navodi da nije čuo za tvrdnje da će okupljeni oko Deklaracije učestvovati na izborima, „ali pretpostavljam da se radi o još jednom spinu režima“.

– Ovaj skup doživljavam kao priliku da kažemo svoje stavove i ništa više od toga. PSG će odluku o (ne)učešću na izborima doneti na organima Pokreta, poručuje sagovornik Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari