Ristovski sa italijanskim kolegama predstavlja film "Čovek koji je kupio Mesec"

Italijanski film "Čovek koji je kupio Mesec" imaće srpsku premijeru večeras u bioskopu Sinepleks Ušće, a tim povodom u Beograd su stigli reditelj Paolo Zuka i glumac Jakopo Culin. Oni će se nakon projekcije pokloniti publici u društvu Lazara Ristovskog koji tumači jednu od glavnih uloga.

Kultura

Izvor: Tanjug

Petak, 22.11.2019.

09:33

Ristovski sa italijanskim kolegama predstavlja film
Foto: Tanjug/ Rade Preliæ

Ristovski igra lokalnog ribara koji je svojoj devojci obećao da će joj kupiti Mesec ako se uda za njega, ali je morao da čeka čak 50 godina da bi mu Mesec upisali u katastar.

"Ova komedija je veoma neobična i bilo je pravo zadovoljstvo raditi na njoj. Od mog obećanja prošlo je 50 godina i sad je došlo sve na naplatu… Mislim da će ovaj film iako je na italijanskom biti blizak sprskoj publici", kazao je naš proslavljeni glumac podsećajući da su Paolo Zuka i Jakopo Culin već bili u Srbiji kao njegovi gosti na festivalu "Ravno selo", kada je ovaj film i dobio specijalnu nagradu publike.

Po rečima reditelja, ideja za film nastala je nakon jednog članka u novinama.

"Živim na Sardiniji i mene je taj predeo uvek podsećao na mesec. Međutim, kada sam jednog dana pročitao priču o Amerikancu koji prodaje delove meseca i od toga zarađuje milione zaista sam se iznervirao. Veoma mi je to zasmetalo zašto da on zarađuje na našem mesecu", objašnjava reditelj.

Tako je nastala, kako kaže, ideja konflikta između male kulture kao što je Sardinija i velike sile, odnosno vlasti i arogancije u vidu Amerike.
Foto: Tanjug/ Rade Preliæ
"Metaforički, to je konflikt između poete s vizijom s jedne strane, a s druge vizije globalizacije koja je predstavljena vojnom silom - otuda podmornica na kraju filma."

Sukob "malih i velikih", ističe Zuka, osećaju svi, zato im je pošlo za rukom da "Čovek koji je kupio mesec" obiđe ceo svet.

Da glavni glumac bude Lazar Ristovski odlučio se nakon filma "Andergraund" Emira Kusturice.

"Kusturičini filmovi su jedan od razloga zašto sam zavoleo kinemetografiju, a Ristovski je u njegovim ostvarenjima sjajan. Takođe, Lazar je igrao i u jednom filmu mog prijatelja sa Sardinije, te mi ga ja i on preporucio", otkriva reditelj.

Za ulogu ribara nije želeo nijednog poznatog italijanskog glumca, kaže i priznaje da nije mogao da na Sardiniji nađe "harizmetičnog, lepog i talentovanog glumca kao što je Ristovski".

Dobru saradnju s našim proslavljenim glumcem istakao je i glumac Jakopo Culin, koji je inače poznati stend-ap komičar u Italiji.

"Velika je čast igrati pored Lazara. Od takvog talenta može samo da se uči. S njim je lako raditi kao da se vozite u limuzini", kazao je italijanski glumac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: