MILOVA SAVETNICA ZBOG PLJUVANJA SRBA MORA DA PLATI 600 EVRA: Mirna Nikčević pisala na Fejsbuku da želi da spali hram SPC
Foto: Printscreeen Facebook, Profimedia

SRAMNI KOMENTARI

MILOVA SAVETNICA ZBOG PLJUVANJA SRBA MORA DA PLATI 600 EVRA: Mirna Nikčević pisala na Fejsbuku da želi da spali hram SPC

Crna Gora -

Sudija podgoričkog Suda za prekršaje Sonja Pepeljak donela je rešenje kojim se suspendovana službenica Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore Mirna Nikčević nalaže da plati novčanu kaznu od 600 evra zbog objava na Fejsbuku.

Protiv nje je pokrenut prekršajni postupak nakon što je na profilu vređala vernike koji su se na Trojčindanski dan okupili ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Njeni stavovi u prepisci imaju karakteristike govora mržnje, jer je između ostalog navela i da bi „zapalila Hram i sva goveda tamo“ i da se radi o „koljačima primitivnim“.

foto: Printscreen Vijesti.me

Nakon što joj je uručena presuda napisala je Fejsbuku: ”Kriva je”, kako to gordo zvuči!

Ako je neko voljan da drugome išćera 600 evra iz džepa nakon što je efektno odradio sve da taj drugi ostane bez primanja, dovoljno je da kaže da se oseća ugroženim zbog poruka u inboksu. Takođe, meta treba da mu/joj bude osoba za koju zna da nikad nikome ne bi naudila, i koja nije prekršajno kažnjavana, pa da bi sudija uzela u obzir olakšavajuće okolnosti, poput lošeg imovinskog stanja, samohrani roditelj i sl… E da, izvinite, takav neko ne postoji među mojim prijateljima, barem ne više. I nije HRAM nego “SRAM”, sudijo!”, napisala je Nikčević.

Protiv ovog rešenja moguće je uložiti žalbu Višem sudu za prekršaje Crne Gore.

Inače, Mirna Nikčević, bila je prva savetnica ambasadora Crne Gore u Ankari, a povučena je sa te funkcije i vraćena u zemlju posle skandaloznih poruka.

Kurir.rs/CDM Foto: Facebook/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track