NAJAVA DANA (petak, 22. novembar): Od Humske, preko Bundeslige, do briga trenera uoči derbija Modrih i Bilih

Vreme čitanja: 5min | pet. 22.11.19. | 08:15

Pogledajte kakva nam uzbuđenja na igrački meni servira sportski petak

PSŽ – LIL, 20.45
(Fudbal, Francuska 1)

Lil je pretrpeo težak poraz od Valensije u Ligi šampiona (4:1). Posle vođstva od 0:1 na poluvremenu primio je četiri gola u drugom, a čak tri u poslednjih osam minuta. Ne ide mu baš najbolje ni u domaćem prvenstvu. Dobio je samo jednu od pet poslednjih utakmica, a bez trijumfa je i na devet poslednjih gostovanja od kojih je izgubio sedam. PSŽ je na čelu tabele uz osam bodova prednosti u odnosu na Marselj. Upisao je deset pobeda na 13 odigranih utakmica uz najviše postignutih golova u ligi. Njihov prethodni susret pripao je Dogama koje su sa 5:1 pregazile pariskog šampiona koji je tada bio gostujući tim. Da li je vreme za osvetu?

Izabrane vesti

DORTMUND – PADERBORN, 20.30
(Fudbal, Nemačka 1)

Posle teškog poraza od Bajerna (4:0) Milioneri su uspeli da naprave preokret u duelu sa Milanom 3:2 (0:2) i sada im je očajnički potrebna pobeda kako bi se vratili u gornji dom tabele. Na njihovu sreću u goste im dolazi fenjeraš Paderborn koji je od početka sezone upisao samo jednu pobedu. Pored toga primili su najviše golova u prvenstvu i postigli najmanje. Njihov poslednji okršaj bio je prijateljski meč iz 2017. koji je Dortmund kao gost dobio sa 6:1, a dve godine ranije bio je još ubedljiviji (7:1). 

LEVANTE – MAJORKA, 21.00
(Fudbal, Španija 1)

Posle impresivnih pobeda nad Sosijedadom (1:2) i Barselonom (3:1) Levante je u poslednjem meču pre reprezentativne pauze izgubio u Bilbau sa 2:1. Sada je na sredini tabele i dočekuje Majorku koju samo jedno mesto deli od zone ispadanja. Iako je u prošlom kolu savladala Viljareal pred svojom publikom Majorka je jedini tim u Primeri koji je izgubio sva gostovanja ove sezone i pri tom postigao samo dva gola. Od pet prethodnih duela ovih ekipa četiri puta golovi su padali na obe strane.

KLUB BRIŽ – OSTENDE, 20.30
(Fudbal, Belgija 1)

Briž je pretrpeo prvi poraz u sezoni pošto je u prošlom kolu izgubio od Antverpena na gostovanju sa 2:1. Ipak, pet bodova ih na čelu tabele deli od drugoplasiranog Genta, i još uvek nisu poraženi na domaćem terenu. Ostende je pre kvalifikacione pauze konačno prekinuo niz od pet vezanih poraza pošto je igrao nerešeno sa ekipom Muskrona (2:2). Pored toga od poslednjih šest gostovanja Ostende je slavio samo na jednom. Nisu bolje prolazili ni na stadionu Briža gde su izgubili devet od poslednjih deset gostovanja.

GALATASARAJ – BAŠAKŠEHIR, 18.30
(Fudbal, Turska 1)

Galata se oporavila posle ubedljivog poraza od Reala (6:0), a od poslednjih pet mečeva u prvenstvu izgubila je samo jedan i to od Bešiktaša. Sada je očekuje gradski derbi sa Bašakšehirom sa kojim deli isti broj bodova na tabeli. Gostujući tim je u odličnoj formi i bez poraza je na poslednjih devet mečeva, međutim na ovom stadionu je slavio samo jednom u proteklih 12 godina. Uz to pet od prethodnih šest duela gradskih rivala završeno je pobedom domaćina. Zadnji put rezultatom 2:1 u korist Galate.

DIN. ZAGREB – HAJDUK SPLIT, 18.00
(Fudbal, Hrvatska 1)

Modri su uoči derbija na vrhu tabele, imaju četiri boda više, ali i utakmicu manje od Hajduka. Pritisak je na Bilima, tačnije na Damiru Buriću koji će teško sastaviti tim. Kapiten Josip Juranović se u utorak povredio igrajući u nacionalnom dresu, pitanje je da li će igrati, a spisak precrtanih imena obuhvata i prvog golmana Posavca, ali i mnoge druge. Neverovatno, ali osmorici Splićana na derbiju preti drugi žuti karton. Za Dinamo neće igrati kapiten Arijan Ademi, Gavranović i Gojak. Sve u svemu, biće ovo jedan neizvestan događaj nakon koga Dinamo čeka Atalanta. 

PARTIZAN – JAVOR, 18.00
(Fudbal, Srbija 1)

Ivanjičani su nedavno pokazali zube Crvenoj zvezdi koja je ipak nekako izvukla X sa gostovanja kraj Moravice. Parni valjak na to mora da računa, pa ćemo videti šta to Savo Milošević sprema gostima nakon vezanih, po golovima efikasnih pobeda nad Vojvodinom i Inđijom. Imajući u vidu da je Partizan trenutno statistički najefikasniji tim Superlige u napadu, ali i najstameniji u odbrani sa svega devet primljenih golova, te da od 2017. godine Ivanjičanima daje po dva gola na meču, videćemo da li će sada 0-2 tradicija biti presečena.

BAJERN – PANATINAIKOS, 20.30
(Košarka, Evroliga)

Posle tri vezana kiksa, Bavarci su se napokon trgli, da bi u devetom kolu dobili Olimpijakos sa 85:82. S Panatinaikosom će to teže ići, budući na dobru igru grčkog tima koji im je na poslednjem zajedničkom odmeravanju još u januaru mesecu naneo poraz od 77:67. S druge strane Nemci se uzdaju u domaći parket na kome im je do sada priseo jedino Himki. Panatinaikos u gostima do sada ima polovičan učinak od dve pobede i dva poraza.

LION – FENERBAHČE, 20.45
(Košarka, Evroliga)

Željko Obradović nije razočaran, on je besan zbog neobjašnjivog ponašanja svojih pulena u odbrani. Feneru zbog toga preti totalni debakl, pa je jasno da će Lion pokušati još više da ponizi proteklih godina tako moćne Kanarince. Za njih, kao osrednju ekipu u ovom deljenju naspram ovakvog Fenerbahčea sve je moguće, pa ostaje da vidimo da li su se Turci bar malo doveli u red, odnosno popravili ono što se ne da objasniti na osnovu sastava njihovog tima.

BARSELONA – MAKABI T.A., 21.00
(Košarka, Evroliga)

Videli smo da je Barsa, iako lider Evrolige ranjiva. Dokazano je na njihovim porazima od Milana i Real Madrida da Makabi ima neke šanse. Činjenica koja kaže da je tim iz Tel Aviva u prošlom kolu poražena od Milana, jasno dokazuje da će tonus ekipe biti usmeren na ispravljanje grešaka koje je ova ekipa imala u drugoj i trećoj četvrtini pomenute utakmice. Pošto Barselonu retko kada možemo da vidimo tanku na svom parketu, veliko je pitanje za šta su to stvarno, odnosno realno sposobni Izraelci.

REAL MADRID – CSKA, 21.00
(Košarka, Evroliga)

Na pairu, tačnije po tabeli neizvesna utakmica. Real je posle serije od četiri pobede neće tako lako predati, dok Armejcima ostaje da se zapitaju šta ih je to mučilo u proteklih pet kola. Klubovi poput Olimpijakosa, Liona i Baskonije došli su im glave, pa na gostovanju u Madridu pritisak pred zbilja jakim rivalom mora da postoji. Ta konstatacija stoji naročito ako znamo da su Španci do sada bez greške kod kuće dobijajali svakoga ko ih poseti.

FOTO: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara