KRIMINALAC KOJI SE KLAO U SUDU NAĐEN KRVAV NA SEOSKOM  PUTU: Priveden dok je jeo pljeskavicu
Foto: Kurir

NOVA DRAMA

KRIMINALAC KOJI SE KLAO U SUDU NAĐEN KRVAV NA SEOSKOM PUTU: Priveden dok je jeo pljeskavicu

Crna Hronika -

Misterija: Zoran Jeličić (40), optuženi član valjevske grupe koji je hteo da se ubije u Specijalnom sudu, juče je nađen u selu Čučuge kod Valjeva, posle čega je prevezen u bolnicu, pa u policiju

Zoran Jeličić (40), pripadnik kriminalne valjevske grupe koji je prekjuče pokušao da se zakolje u sudnici Specijalnog suda, juče rano ujutru pronađen je bez svesti i sav krvav na seoskom putu u selu Čučuge kod Valjeva!

Kako saznajemo, Jeličić, koji se od marta nalazi u kućnom pritvoru s nanogicom, u sredu je posle pregleda na VMA pušten i navodno se uputio kući u Pambukovicu kraj Valjeva, gde ima prijavljen boravak. Međutim, po svemu sudeći, on nije otišao kući.

- Njega je juče u ranim jutarnjim satima pronašao taksista kako leži nasred kolovoza. Čovek ga je odvezao u urgentni centar Valjevske bolnice. Žalio se na samopovređivanje. Lekari su ga pregledali i konstatovali da nije životno ugrožen, takođe su mu stavili gips na ruku, pošto je bila slomljena, i dali mu terapiju, nakon čega je otpušten iz bolnice - objašnjava izvor.

Prema njegovim rečima, Jeličić ni po izlasku iz bolnice nije otišao kući, već je nastavio da se šeta po Valjevu.

- Bio je u jednom kiosku brze hrane i jeo pljeskavicu. Policajci su ga primetili i priveli u stanicu kako bi ga identifikovali. Utvrđeno je da je prekršio mere kućnog pritvora, to jest da je napustio kuću bez obaveštavanja nadležnih organa, što je u obavezi da učini - kaže izvor Kurira.

Jeličićev advokat Dragoljub Đorđević potvrdio je juče za Kurir da je njegov klijent nađen na seoskom putu.

- Posredno sam saznao da je Jeličić, pošto je posekao sebi vrat i ruku u Specijalnom sudu, prevezen na VMA. Nakon ukazane pomoći on se vratio u Specijalni sud da uzme telefon - objašnjava Đorđević i dodaje:

- Uzeo je telefon i krenuo kući autobusom. Međutim, krvavog i bez svesti, našao taksista! On ga je ubacio u kola i prevezao u bolnicu. Pokušao sam da stupim u kontakt s njim, ali nisam uspeo - rekao je advokat.

Zoran Jeličić, kome se sudi zbog ubistva Željka Đedovića 2009. godine, u sredu je na suđenju, naočigled sudije, advokata i drugih prisutnih u sudnici, iz džepa izvadio žilet, koji je krišom uneo u sud, i posekao vrat i ruku.

- Pošto mi ne dozvoljavate da kažem šta imam i štitite Nebojšu Joksovića, ja ću sada da se ubijem pred svima - rekao je Jeličić i povukao sečivom dva puta po vratu i jednom po ruci.

Advokat i optuženi

SUD JE KRIV

Milan Milijanović, jedan od optuženih pripadnika valjevske grupe, kao i njegov branilac Miroslav Živković održali su juče konferenciju za medije, na kojoj su želeli da ukažu na sve nezakonitosti koje prate maratonsko suđenje pred Specijalnim sudom.

Milijanović i Živković su naveli da ovaj slučaj predstavlja fenomen u srpskom pravosuđu jer za deset godina, nije izrečena nijedna prvostepena presuda.

- Dosad je promenjeno čak pet sudskih veća, a postupak je svaki put kretao iznova - kazao je advokat. I. M.

„Valjevci“ optužuju sudije

ŠTITE JOKSOVIĆA ZBOG 100.000 EVRA

Zoran Jeličić navodno je pokušao da se ubije jer mu sudija Svetlana Aleksić nije dozvolila da priča o Nebojši Joksoviću, svedoku-saradniku u postupku protiv Darka Šarića. Jeličić, ali i ostali članovi valjevske grupe tvrde da iza ubistva Željka Đedovića stoji Joksović, ali da ga sud štiti.

- Svedoci Goran Nikolašević i Miloš Nikolić dali su i overili izjave kod notara da imaju lična saznanja da iza ubistva Đedovića stoji Nebojša Joksović. Sudije nisu analizirale i preispitale njegovu ulogu u tako teškom krivičnom delu - rekao je Milan Lazarević, zvani Laza Bombaš, označen kao organizator valjevske grupe, na suđenju u oktobru. On je rekao i da „zna da je sudija od Joksovića dobio 100.000 evra, kao i da je Joksovićeva žena nekada radila sa sudijom Svetlanom Aleksić“.

foto: Dado Đilas, Privatna Arhiva

Kurir.rs / J. Rafailović - S. Stevanović

Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja