Prvi meč posle pauze fudbaleri Partizana igraju danas sa Javorom 1Foto: STARSPORT

Taman kada su vezali dve pobede u Ling Long Tajer Superligi i ubedljivim pobedama nad Inđijom i Vojvodinom malo zakamuflirali poraz od Čukaričkog, fudbaleri Partizana su morali na prvenstvenu pauzu, s tim što su je neki od njih prekratili utakmicama za svoje reprezentacije a drugi „suvim“ treninzima, pa je pitanje da li su im tih 12 dana više prijali ili štetili.

Odgovor krije večerašnji duel sa Javorom u Humskoj, na otvaranju 17. kola srpskog šampionata.

Istorija mečeva sa Ivanjičanima ulogu favorita, nedvosmisleno, dodeljuje timu iz Beograda, jer ih je od prvog odmeravanja snaga 2005. godine do danas dobio 20 od 26, uz samo šest remija i uverljivom gol razlikom 46.12. To sugeriše i pogled na tabelu, gde su gosti šest mesta ispod. Još kada se tome dodaju tzv. prednost domaćeg terena, jači budžet, duža klupa.. jasno je da bi sve osim novog slavlja Beograđana bilo pravo iznenađenje. Ne i šokantan epilog, s obzirom na nekonstantnost Partizanove igre ove sezone.

„Parni valjak“ još od leta vozi po ukusu svojih navijača – agresivno i napadački – kao u slavnijim danima svoje prošlosti, ali je u prvenstvu čak pet puta plaćao ceh oscilacijama. Nekada u fazi defanzive, a još više na protivničkoj polovini terena, jer mu se dešavalo da ne iskoristi veliki broj šansi i tako „prospe“ veći posed lopte i konkretnost od takmaca u trci za titulu.

U kojoj zaostaje velikih osam koraka za, često nesigurnom i slabom, ali mahom nedodirljivom Crvenom zvezdom. Šampionu se samo dva puta desilo da ne plati ceh greškama – u porazu od Partizana i remiju sa predstojećim rivalom pulena trenera Sava Miloševića, a baš taj drugi rezultat od pretprošlog vikenda (1:1 u Ivanjici) zvuči opominjuće za crno-bele.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari