EL - "Crveno-beli" slavili u Berlinu, Efes u Milanu, sjajni Jović poražen, vrlo dobri Vanja slavi!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 21.11.2019.
22:56
Izvor: Sportske.net

Nakon pobede Zvezde, odigrana su još tri susreta u okviru 10. kola Evrolige.

EPA-EFE/Miguel Angel Polo
EPA-EFE/Miguel Angel Polo

Povezane vesti

Olimpijakos je za razliku od Crvene zvezde slavio u Berlinu protiv Albe, "crveno-beli" iz Pireja su bili poprilično ubedljivi, dobili su nemački sastav sa 80:99.

Vodili su tokom celog susreta, pa su zasluženo došli do četvrte pobede u sezoni, nanevši pritom Albi sedmi poraz.

Ovoga puta se istakao Rubit sa 16 poena i osam skokova, pratili su ga Printezis sa 15 poena, Pol i Papanikolau sa po 12, dok je 11 dodao Bili Spanulis. Milutinov solidan sa osam poena i šest skokova.

U poraženom sastavu najbolji Erikson sa 16 poena, pratili su ga Mejson sa 15 i Nnoko sa 11 poena.

Olimpija iz Milana je poražena kod kuće od ekipe Anadolu Efesa, turski sastav je slavio sa 76:81.

Slomili su domaćina u poslednjim minutima, Larkin je u samom finišu bio pribran sa linije za slobodna bacanja, te su gosti upisali trijumf.

Upravo je Amerikanac bio najefikasniji u redovima pobedničkog sastava sa 17 poena, odličan i Plajs sa 14 poena i 12 skokova, pratili su ih Singlton sa 11 i Buboa sa 10 poena.

Vasa Micić ispod svog nivoa, ubacio je šet poena, uz šest asistencija i četiri uhvaćene lopte.

U poraženom sastavu 11 poena i devet asistencija Ćaća Rodrigeza, 10 je dodao Vladimir Micov, dok se Nedović zaustavio na devet poena.

U poslednjem večerašnjem susretu Valensija je kod kuće savladala Himki i to nakon velikog preokreta, na kraju je bilo 89:84 za španski sastav.

Himki je meč otvorio serijom 20:4, delovalo je da domaćinu preti katastrofa, ali su se trgli i počeli da tope veliki zaostatak, pa su već do poluvremena stigli do preokreta i prednosti od tri poena pred odlazak na odmor.

Tesno je bilo do samog kraja, ali Himki nije uspeo da dođe do preokreta, domaćin je predvođen Kinom Kolomom pogađao u bitnim trenucima, te je pobeda ostala u Valensiji.

Na kraju Dubljević najefikasniji sa 18 poena (7sk), pratili su ga Majk Tobi sa 15 poena i 10 skokova, ponovo vrlo dobar Vanja Marinković sa 13 poena, dok je fantastičan bio Kino Kolom, koji je upisao 12 poena i 11 asistencija.

Himki je predvodio Stefan Jović, koji je odigran zaista sjajan meč, ubacio je 19 poena, trojke šutirao 4/5, dodao je i 11 asistencija za ukupan indeks 33!

Pratili su ga Buker sa 14 poena i 10 skokova, Jerebko je takođe dodao 14 poena, dok je Šved ubacio "samo" 11.

Situacija na tabeli je sledeća.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke