Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Beogradska filharmonija: Dva novogodišnja koncerta „Betoven i još ponešto“
Beogradska filharmonija: Novogodišnji koncerti (foto: Marko Đoković)
Beogradska filharmonija: Novogodišnji koncerti (foto: Marko Đoković)

Beogradska filharmonija: Dva novogodišnja koncerta „Betoven i još ponešto“

Beogradska filharmonija održaće dva novogodišnja koncerta, u četvrtak i petak, 26. i 27. decembra 2019, u Kolarčevoj zadužbini.

Ulaznice će biti u prodaji od 25. novembra na biletarnici Beogradske filharmonije i online.

Zajedno sa superstarom muzičke komedije, violinistom Aleksejem Igudesmanom, Beogradska filharmonija priređuje pravu ekskluzivu na Kolarcu.

Njegov šou „Betoven i još ponešto“ imaće svetsku premijeru upravo sa filharmonijskim orkestrom.

Aleksej Igudesman
Aleksej Igudesman

Baš kao što je celokupna koncertna sezona posvećena Betovenu, tako će i praznični nastupi orkestra biti u znaku ovog kompozitora. Urnebesni Igudesman, violionista koji je osvojio svet izvodeći klasičnu muziku na komičan način, daće svoj jedinstveni osvrt na neka od najpoznatijih Betovenovih dela, i to na šaljiv i originalan način.

Najveseliji nastupi Beogradske filharmonije tradicionalno oduševljavaju publiku i privlače veliku pažnju, pa će za kraj 2019. godine orkestar nastupiti sa omiljenim Igudesmanom i to po treći put.

Već 30 godina ovaj umetnik talasa muzičkom scenom i to kao violinista, kompozitor, dirigent, komičar, producent, reditelj, glumac, preduzetnik, pisac, pesnik, kuvar i hedonista. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.