HRVATSKI PROSVETARI PROTESTOVALI, A ONDA SE POJAVIO PLENKOVIĆ: Pozvao ih na razgovore, a evo kako su mu oni odgovorili!
Foto: Profimedia

štrajk

HRVATSKI PROSVETARI PROTESTOVALI, A ONDA SE POJAVIO PLENKOVIĆ: Pozvao ih na razgovore, a evo kako su mu oni odgovorili!

Hrvatska -

Premijer Andrej Plenković neočekivano se pojavio danas pred predstavnicima sindikata i zaposlenih u prosveti, koji u tišini protestuju ispred zgrade vlade, i pozvao ih na dijalog, a oni su mu odgovorili podizanjem transparenta "96 odsto je reklo NE", na šta se on okrenuo i otišao.

"Ova vlada je napravila više nego mnoge pre nas i da nema nekog nesporazuma, obrazovanje je važno, učenje je važno, učitelji i profesori su važni. Reforma koju provodimo je dobra i vodi tome da naši mladi budu konkurentni", rekao je Plenković.

Kao bitno je naveo da vlada vodi dijalog sa sindikatima, da poštuje štrajk, ali želi da, kako je rekao, i prosvetari treba da znaju da će plate biti veće, a da je pitanje kojeficijenata nasleđeno od nekih prethodih vlada.

"Želim da posaljem svima vama poruku, a imamo dosta signala, da ovaj štrajk, koliko god ga poštujemo, treba uzeti u obzir i ovo što smo do sada uradili i što radimo", rekao je Plenković i pozvao sindikate i zaposlene u prosveti na dijalog i na razgovor.

Rekao je da je vlada otvorena za dijalog i za poboljšanje materijalnog stanja, kao i da je ova vlada pokazala da je prijatelj i radnika i penzionera.

Kada je, međutim, Plenković završio, jedan od sindikalaca je rekao kolegama da podignu transparent na kojem je pise "96 posto je reklo NE".

Plenković se na to okrenuo i vratio u vladu.

Štrajk sindikata prosvete traje duže od mesec dana, oni su juče izvveli akciju "'Potrubi za obrazovanje", a za poneđeljak su najavili veliki protest na centralnom zagrebačkom Trgu bana Jelačića.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track