Kako je Angela opravdala Hrvatsku

Nemačka kancelarka u Zagrebu prisustvovala kongresu Evropske narodne stranke. Novinari je pitali o optužbama da Hrvatska maltretira migrante

Izvor: index.hr

Četvrtak, 21.11.2019.

08:15

Kako je Angela opravdala Hrvatsku
Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Ono što je bilo pitanje za Angelu Merkel je kako će Hrvatska predsedavati EU kada je optužuju da krši ljudska prava u slučaju migranata.

"Evropska unija živi od toga da ima različite perspektive", rekla je Merkelova nakon bilateralnog sastanka s premijerom Andrejem Plenkovićem.

Prokomentarisala je i pitanje ulaska Hrvatske u Šengen. "Iz perspektive zemlje koja mora da štiti spoljne granice to izgleda drugačije nego iz perspektive jedne zemlje koja je u sredini evropskog prostora", rekla je Merkelova, a preneo je Index.hr.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: