Spektakl Bostona i Klipersa, Simons pogodio trojku! VIDEO

Košarkaš Filadelfije Ben Simons pogodio je prvu trojku u karijeri, dok su najzanimljiviji meč večeri odigrali Boston i Klipersi.

Izvor: LN

Četvrtak, 21.11.2019.

08:36

Spektakl Bostona i Klipersa, Simons pogodio trojku! VIDEO
AP Photo/Mark J. Terrill

Klipersi su prvi put ove sezone u startnoj petorci imali i Pola Džordža i Kavaja Lenarda, a to im je donelo pobedu protiv Bostona sa 107:104, posle produžetka.

Ovo je bila treća pobeda u nizu Klipersa, dok je Boston pretrpeo drugi poraz u tri meča.

Tokom prve tri četvrtine viđena je istinska rezultatska klackalica gde su obe ekipe vodile sa po maksimalno šest poena.

U poslednjem kvartalu Boston je prvi imao dvocifreni plus (86:76), ali su se Klipersi ubrzo vratili u igru i serijom 10:0 došli do 97:94 u samoj završnici, posle pet vezanih poena Lua Vilijamsa. Boston je iskoristio naredni napad i izjednačio trojkom Džejsona Tejtuma, a koš za pobedu nije uspeo da postigne Kavaj Lenard.

U produžetku je takođe bilo neizvesno. Boston je smanjio na -3 na 34 sekunde do kraja, Markus Smart je zatim ukrao loptu Vilijamsu, ali Tejtum nije uspeo da donese novi produžetak promašivši trojku, da bi posle ofanzivnog skoka Kavaj izblokirao Kembu Vokera.

Najefikasniji kod pobednika bio je Vilijams sa 27 poena. Pratili su ga Pol Džordž sa 25 i Lenard sa 17 poena.

Na drugoj strani, Džejson Tejtum je ubacio 30 poena, Danijel Tajs je imao 8 poena i 14 skokova, dok je su Voker i Džejlen Braun podbacili sa zbirno 7/31 iz igre i 22 poena. Filadelfija 76ersi nekako su izašli na kraj sa Njujork Niksima na domaćem terenu i pobedili 109:104.

Fila je pobedila Nikse iako je tokom većeg dela meča gubila, krajem treće četvrtine sa čak 17 poena zaostatka.

Veliki preokret ipak nije bio ono što je obeležilo ovaj meč, već trojka Bena Simonsa, australijskog plejmejkera koji u prethodne dve sezone nije pogodio ni jednu jedinu u karijeri. Simonsova trojka kao da je previše opustila saigrače koji su upali u loš ritam i gubili sa pomenutih -17, ali su uspeli da dođu do velikog preokreta i da u završnicu uđu sa +7.

Simons je bio odličan sa 18 poena (7/9), 7 skokova i 13 asistencija, uz Džoela Embida sa 23 poena, 12 skokova i 5 asistencija.

Na drugoj strani Markus Moris je imao 22 poena i 13 skokova, Frenk Nilikina 17, a Denis Smit 13 poena. San Antonio Sparsi su doživeli sedmi poraz u nizu, ovoga puta od ispodprosečnih Vašington Vizardsa, na gostovanju, sa 138:132.

Vizardsi su preokrenuli meč u svoju korist tokom treće četvrtine, otišli na ogromnu prednost i rešili stvari pred završnicu.

Bredli Bil je bio najbolji sa 33 poena kod pobednika, dok je kod gubitnika Demar Derozan ubacio 31.

Milvoki Baksi slavili su pobedu na gostovanju Atlanta Hoksima sa 135:127.

Milvoki je treću četvrtinu dobio sa 38:22, obezbedio nedostižnu prednost i priveo meč kraju.

Janis Adetokumbo je imao 33 poena, 11 skokova i 4 asistencije, dok ga je pratio Erik Bledso sa 28 poena, 7 skokova i 5 uspešnih dodavanja.

Na drugoj strani istakao se Diandre Hanter sa 27 poena i 11 skokova, dok je Trej Jang imao 25 poena i 8 asistencija.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: