UBISTVO SRBINA U JOHANEZBURGU: Trtu ubila bugarska mafija zbog neraščišćenih poslova sa drogom?
Srbija ga tražila zbog ubistva... Goran Relić i Zvonko Pličević, Foto: MUP, Privatna Arhiva

ZLOČIN

UBISTVO SRBINA U JOHANEZBURGU: Trtu ubila bugarska mafija zbog neraščišćenih poslova sa drogom?

Crna Hronika -

Istraga likvidacije odbeglog Gorana Relića, za kojim je Srbija raspisala poternicu zbog ubistva u Zemunu, kreće se u više pravaca

Policija u Johanezburgu sumnja da je Goran Relić Trta (50) iz Zemuna, koji je pre nekoliko dana ubijen u sačekuši u tom gradu, poslednja žrtva krvavog rata koji se već dve godine vodi na teritoriji Južnoafričke Republike (JAR) između srpske i bugarske mafije, i to zbog neraščišćenih poslova sa drogom.

Za Relićem je, podsetimo, bila raspisana crvena Interpolova poternica zbog učestvovanja u ubistvu vlasnika menjačnice Zvonka Pličevića (37) pre deset godina u Zemunu.

On je nakon zločina pobegao sa lažnim dokumentima u JAR, gde se skrivao poslednjih godina. Navodno, on se tamo oženio i zasnovao porodicu, a promenio je i lični opis.

foto: MUP

Povezana ubistva

- S obzirom na to da je Relić osmi Srbin koji je ubijen ili ranjen u JAR u poslednje dve godine, policija ispituje da li je on na neki način povezan sa ratom između srpske i bugarske mafije. Istraga se za sada vodi u nekoliko pravca, a ispituje se i mogućnost da je likvidiran u obračunu sa lokalnim bandama koje nemaju direktne veze sa bugarskom mafijom - kazao je za Kurir dobro obavešten izvor.

On dodaje da je Relić ubijen u sačekuši i da je nepoznati napadač u njega ispalio nekoliko hitaca iz pištolja. - Ne isključuje se mogućnost da je bugarska mafija naručila likvidaciju preko lokalnih bandita upravo da bi zavarala trag. Veza Relića sa srpskom mafijom u JAR ne može se olako isključiti, imajući u vidu da je on još pre deset godina našao utočište u ovoj zemlji, bežeći od zločina u Srbiji za koji se teretio - dodaje naš sagovornik.

Krađa kokaina

Podsetimo, krvavi rat srpske i bugarske mafije otpočeo je ranjavanjem Ivana Đorđevića, zvanog Žuća, 2017, i to zbog toga što je bugarska mafija okrivila njegovog najbližeg saradnika za krađu 20 kilograma kokaina. Posle nekoliko dana od ovog ranjavanja, u Johanezburgu je ubijen i navodni vođa bugarskog klana zajedno sa suprugom. Dve godine nakon toga Đorđević nije preživeo i naredni atentat. Likvidiran je u sačekuši, koju su snimile nadzorne kamere.

Krvava serija TRTA OSMA ŽRTVA ZA DVE GODINE

Podsetimo, u JAR su ubijeni Milan Đuričić Miki, za kojim je Srbija tragala zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana, zatim Darko Kulić iz Zemuna, trgovac dijamantima Đorđe Mihaljević, a u martu ove godine i Jugoslav Smiljkić iz Beograda. U Beogradu je likvidiran dvostruki agent iz JAR Gorgija Gorg Darmanović, dok su u JAR teško ranjeni i Radoje Dragojević, zvani Ćentica, kao i Ilija Martinović.

Kurir.rs/ Foto: MUP, Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track