I ALBANSKA MAFIJA KUPOVALA NEZAVISNOST KOSOVA: Bivši šef diplomatije Maldiva primio mito od 2 MILIONA DOLARA!?
Foto: Zorana Jevtić, BETA/STA/Tamino Petelinsek/DS

Sumnjivo: KO JE POLITIČARU S MALDIVA DAO MILIONSKI MITO

I ALBANSKA MAFIJA KUPOVALA NEZAVISNOST KOSOVA: Bivši šef diplomatije Maldiva primio mito od 2 MILIONA DOLARA!?

Politika -

Da pretpostavimo da su Pacolijeve pare legalne, da li je plaćano novcem iz kriminalnih krugova?, pitaju sagovornici Kurira

Veliki broj zemalja priznao je nezavisnost Kosova u zamenu za novac, pa se nameće pitanje da li je ta nezavisnost kupovana parama albanske mafije, navodi predsednik skupštinskog Odbora za Kosovu i Metohiju Milovan Drecun!

On je tako reagovao na navode medija da je bivši ministar spoljnih poslova Maldiva Ahmet Šahed osumnjičen da je primio mito u iznosu od dva miliona dolara za priznanje nezavisnosti Kosova.

Pritisak

- Imali ste, s jedne strane, pritisak Zapada, pre svega SAD, na te manje zemlje da priznaju Kosovo kao nezavisnu državu, a s druge strane, tu je bio i ovakav način lobiranja i kupovine priznanja. To se, evo, sad i pokazuje - kaže Drecun i dodaje:

- Malo zemalja je imalo interes da prizna Kosovo, jer je to kršenje i u suprotnosti je sa međunarodnim pravom. Ali, hajde sad da odemo dalje - čijim parama je kupovana nezavisnost Kosova? Da pretpostavimo da su Pacolijeve pare legalne, da li je nezavisnost kupovana i novcem od albanske mafije? Da li će to neko da istraži?

Lobiranje

Podsetimo, prištinski Zeri piše da su mediji na Maldivima preneli da je poslanik Muhamet Našed podneo zahtev tamošnjem parlamentu da sprovede istragu i utvrdi činjenice o ovom slučaju. U zahtevu se traži i da se odluka o priznavanju Kosova preispita, kao i da li je taj postupak u skladu sa međunarodnim standardima. U predlogu podnetom parlamentu navedena je i izjava odlazećeg šefa kosovske diplomatije Bedžeta Pacolija u kojoj, kako se navodi, priznaje da je trošio novac lobirajući kako bi povećao broj zemalja koje će priznati Kosovo. Maldivi su priznali nezavisnost Kosova u februaru 2009, skoro godinu dana nakon proglašenja nezavisnosti.

Ostao bez komentara

RAMA IPAK ISPRAVIO MAPU

foto: Tanjug

Nekoliko sati nakon objavljivanja mape na kojoj je kosovska teritorija u granicama Srbije i oštrih reakcija iz Prištine, albanski premijer Edi Rama je korigovao video-zapis na svom Fejsbuk profilu, ali se nije oglasio tim povodom, iako se to od njega očekivalo.

Video u kojem je prikazana mapa kosovske teritorije u granicama Srbije na zvaničnoj Fejsbuk stranici albanskog premijera stajala je duže od pet sati.

Kurir.rs/ K. B. Foto: Zorana Jevtić, BETA/STA/Tamino Petelinsek/DS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track