Ćuprija dobija novu ćupriju

Izgradnja još jednog mosta preko Velike Morave u Ćupriji trebalo bi da počne 2021. godine, nadaju se u lokalnoj samoupravi.

Srbija

Izvor: eKapija

Sreda, 20.11.2019.

18:50

Ćuprija dobija novu ćupriju
Foto: Depositphotos/hyrons

Opština je izradila Plan detaljne regulacije gradskog naselja Ćuprija, a dalji koraci u nastavku realizacije ovog projekta u nadležnosti su republičkih institucija i preduzeća.

"JP Putevi Srbije doneli su odluku da izradu Idejnog projekta sa studijom opravdanosti izgradnje mosta preko reke Velike Morave i pristupnih saobraćajnica u Ćupriji dobije grupa ponuđača - Institut za puteve AD Beograd i Mostprojekt a.d. Beograd", kažu za eKapiju iz kabineta predsednika opštine.

Kako za E-kapiju navode iz kabineta predsednika opštine, prema informaciji od pre 20 dana, projekat se nalazio na lokacijskim uslovima. Dodaju da je realno očekivati da u 2020. godini bude završen projekat za građevinsku dozvolu, a da u 2021. bude raspisana javna nabavka za izvođenje radova na izgradnji novog mosta.

"Intencija predsednika opštine Ninoslava Erića je da već u 2022. na horizontu iznad Morave imamo obrise novog mosta. To bi svakako iskazalo i jednu simboličnu notu tog graditeljskog poduhvata, jer su 1922. godine izgrađeni prvi čelični mostovi u Srbiji, finansirani sredstvima reparacije na ime ratne štete nastale tokom Velikog rata. Jedan od tih mostova bio je i dalje funkcionalni Moravski most, tzv. Žuti most", navode iz Kabineta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: