Deca vezana za krevete i radijatore provode veći deo dana i čitavu noć: Šokantni snimci iz zavoda za mentalno obolele (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Novosti online

20. 11. 2019. u 12:31

Nekima su ruke vezane iza leđa

Деца везана за кревете и радијаторе проводе већи део дана и читаву ноћ: Шокантни снимци из завода за ментално оболелe (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО)

Foto: YouTube Printscreen

Sabina Ćudić, poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta FbiH, predstavila je šokantne detalje o tretmanu dece u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne dece i omladine Pazarić kod Hadžića.



Na fotografijama i video snimcima koje je predstavila vidi se kako su deca vezana za nameštaj i radijatore. Nekima su ruke vezane iza leđa. Mnoga deca u takvom položaju provode veći deo dana i čitavu noć, pa su kod njih zabeležene fizičke povrede.






NALOŽENA PROVERA TVRDNjI O DECI U ZAVODU PAZARIĆ


Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH zadužio je na današnjoj sednici radnu grupu da u roku od sedam dana proveri sve navode o stanju u Zavodu za mentalno zbrinjavanje invalidne dece Pazarić.

Radna grupa je zadužena da prikupi nalaze svih inspekcija koje su do sada odlazile u taj zavod i o svemu tome obavesti Predstavnički dom.

Ovaj zaključak je donet nakon što je poslanica Naše stranke Sabina Čudić iznela nove šokantne tvrdnje o stanju u kojem su deca štićenici Zavoda u Pazariću koji pokazuju, kako je rekla, da bolesnu decu vezuju za radijatore ili da im daju lekove nedozvoljene za njihov uzrast.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Slobodanka

20.11.2019. 13:52

Jezivo, kriminalno, protiv svih ljudskih prava a i etike, morala i ljudstva!!! Zivimo u 2019-20 i ovo jos uvek postoji! JADNO!

djordje petrovic

20.11.2019. 15:07

I to je tako uvek bilo hiljadama godina unazad... Bar im prostorije deluju cisto i renovirano... UZgred, mogli bi ste da napisete i feljton o deci koja rade u rudnicima Kobalta u Kongu.

Marko

21.11.2019. 08:37

Тужно до неба,али још не схватам да ли то мора тако или је то нечији хир.Али сигурно постоје случајеви где су деца насилна и склона самоповређивању