Šapić potvrdio da će učestvovati na izborima 1Aleksandar Šapić Foto: Stanislav Milojković

Predsednik Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandar Šapić potvrdio je danas da će njegova stranka učestvovati na izborima koji treba da budu održani na proleće naredne godine.

Šapić je u izjavi za FoNet rekao da SPAS, iako je to bio prvobitni plan, nije sebi mogao da dozvoli „tu vrstu političkog luksuza“ i da čeka zvanično raspisivanje izbora.

„Mi smo vanparlamentarna stranka i za nas bi bilo kasno da čekamo raspisivanje izbora“, naveo je Šapić i dodao da izbori mogu da budu raspiasani i svega 45 dana pre održavanja, što ne bi bilo dovoljno za kampanju. Istakao je i problem prisustva u medijima, jer, kako je naveo, „ukoliko niste parlamentarna stranka za Radio-televiziju Srbije vi ne postojite“.

„Shvatili smo da, ako ljudi žele da nas čuju, moramo da krenemo što pre“, rekao je Šapić. On je istakao i da je želja bila da SPAS bude prva stranka iz redova opozicije koja će zvanično saopštiti odluku o izlasku na izbore, kako bi bilo jasno da ona nije doneta pod bilo čijim uticajem. Podsetio je da i među opozicionim strankama, koje zvanično podržavaju izlazak na izbore i protive se ideji bojkota, još uvek niko nije eksplicitno to i ozvaničio.

Najavio je da će u naredne tri ili četiri nedelje predstaviti i ljude koji će se naći na listi Srpskog patriotskog saveza, a prema njegovim rečima, u tom timu biće i nekih poznatih imena. Dodao je i da će SPAS krenuti u kampanju po celoj zemlji kako bi građane što bolje obavestili o politici i dejama koje ta stranka zastupa. Povodom ranijih najava da će SPAS na izborima možda zajednički nastupiti sa Demokratskom strankom Srbije, Šapić je rekao da je ta priča završena i du se bez zle krivi i negativnosti dve stranke rešile da nastupaju odvojeno i samostalno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari