Penava opet preti: Nikom neću dati mira

Gradonačelnik Vukovara izjavio da nikom iz vlasti neće dati mira dok odgovorni za zločine počinjene tokom poslednjeg rata u tom gradu ne budu procesuirani.

Izvor: Tanjug

Sreda, 20.11.2019.

13:42

Penava opet preti: Nikom neću dati mira
TANJUG/ FOTO HINA/ ADMIR BULJUBASIC/ nr

Ivan Penava je na konferenciji za novinare izrazio zadovoljstvo načinom na koji je u ponedeljak obeležen Dan sećanja na vukovarsku žrtvu, tokom kojeg nije bilo nijednog incidenta, ali je rekao da to nije bila prilika da sa predstavnicima vlasti razgovara na temu procesuiranja ratnih zločina.

Penava, koji stalno iskazuje svoje nezadovoljstvo odnosom vlade prema tom pitanju i smatra ih odgovornim što, kako smatra, sve s tim u vezi ide presporo, kaže da su oni dužni da razmišljaju o takvim stvarima 24 sata na dan.

Rekao je i da bi aktuelni zvaničnici trebalo da se upitaju zašto su rezultati tako slabi i treba li osmisliti nove zakone, nove pravilnike, novi sistem, jer, kako je rekao, "stradalnicima se rezultati moraju pokazati".

Nikom, kazao je, neće dati mira dok je stanje takvo kakvo je i dodao da ne treba dozvoliti da "nečiji ego, sujeta, funkcija i fotelja koči rezultate" koji ponajpre moraju da zadovolje stradalnike.

On je pozdravio dolazak "Žena u crnom" iz Beograda u Vukovar na Dan sećanja i podržao njihove zahteve za otvaranje arhiva u kojima su, kako kaže, odgovori na pitanje o sudbinama nestalih osoba, prenela je Hina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: