Bogdanovo veče karijere! Srbi na "koti 48", kako je prošao Karmelov debi?

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 20.11.2019.
08:38
Izvor: Sportske.net

Rekord karijere za Bogija, Bjelica odličan, Kingsi se bude. Lebron na još jedan način ušao u istoriju, Melo Entoni na parketu, u novom dresu, posle godinu dana.

AP Photo/Rich Pedroncell
AP Photo/Rich Pedroncell

Povezane vesti

Bogdan Bogdanović je onaj stari. Srpski košarkaš je sa 31 poenom i 7 asistencija vodio Kingse do nove pobede, sada su stvari podnošljivije, posle lošeg starta, Sakramento je na 6-7.

U Kaliforniji je pao Feniks, koji gubi dah nakon lošeg starta.

Bogdanović je sasuo rafal od sedam trojki u svojoj rekordnoj večeri i doneo timu pobedu. Sve je izgledalo drugačije nego u prvim danima sezone kada su Sansi rasturili Kingse koji su u tom meču napravili 27 grešaka.

"Moramo bolje da završavamo utakmice, kao da ponekad kažemo sebi pre vremena, 'to je to", rekao je junak meča.

Bogdanović je šutirao 11 od 14, trojke 7 od 9, gosti su kasnili 26 poena, ali su se spustili na jednocifreni minus, no za Bogdanovića nisu imali rešenje. On je postigao 11 poena u poslednjem periodu, na kraju pobeda za Kingse u čiji redovima je bio odličan i Bjelica sa 17 poena, 8 skokova.

Kod Feniksa, Buker je brojao do 30, iskopali su preveliku rupu da bi se vratili u utakmicu.

"Bogdanović je sve izborio radom, niko mu ništa nije poklonio, on je spreman da svake večeri vodi tim", kaže legendarni Peđa Stojaković.

U ostalim mečevima, Lejkersi su savladali Oklahomu, a Lebron je postao prvi čovek koji je napravio tripl-dabl protiv svakog tima u ligi. On je ubacio 25 poena, imao 11 skokova, 10 asistencija. "Kralj" je do sada napravio 86 tripl-dablova, iako nikad nije bio posebno zainteresovan za statistiku, ispred njega su Oskar Robertson, Vestbruk, Medžik, kao i pomoćni trener Lejkersa, Džejson Kid.

Oklahoma je odigrala sjajno poluvreme, vodio ih je Šreder, 20 od 30 poena postigao je u prvom delu, ali nisu izdržali u finišu. Kajl Kuzma je povredio oko, Darijus Bazli ga je zakačio laktom, povreda nije naivna.

Bivši igrač Lejkersa, Brendon Ingram je predvodio Pelikanse do pobede protiv Portlanda sa 21 poenom, ali sve je bilo u senci debija Karmela Entonija. Posle godinu dana pojavio se na parketu i u petorci, zarđao je, šut 4 od 14, završio je sa deset poena, napravio pet grešaka. Posao domaćima je bio olakšan, Lilard je propustio prvi meč sezone.

Golden Stejt je stigao do tek treće pobede u sezoni, slavili su u Memfisu, Alek Burks je ubacio 29 poena i imao 8 asistencija, Voriorsi su odigrali dobru odbranu, Morant se ispromašivao, Gudurić na parketu tek nešto više od šest minuta, ostao je bez poena.

Memfis - Golden Stejt 95:114
Nju Orleans - Portland 115:104
Sakramento - Feniks 120:116
LA Lejkers - Oklahoma 112:107

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke