Najnovije vesti
Slobodno vreme
StartUp karavan #za5 ponovo kreće put Srbije! Interaktivne besplatne radionice za mlade u okviru nacionalnog projekta "Budućnost#za5"

StartUp karavan #za5 ponovo kreće put Srbije! Interaktivne besplatne radionice za mlade u okviru nacionalnog projekta "Budućnost#za5"

U Srbiji se svaka peta osoba uzrasta od 15 do 24 godine ubraja u kategoriju "NEET" (nije zaposlena, nije u sistemu obrazovanja, niti se usavršava), te je edukacija na temu preduzetništva i ohrabrivanje mladih ljudi da i sami postanu preduzetnici od izuzetnog značaja za čitavu ekonomiju naše zemlje.

coca cola budućnost za pet start up karavan Foto: Promo
coca cola budućnost za pet start up karavan

Studenti i srednjoškolci završnih godina će tokom oktobra i novembra 2019. godine imati priliku da učestvuju na edukativnim radionicama StartUp karavan #za5, vol.2 u Subotici, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i Beogradu. Osnovni cilj radionica je da ohrabrimo i podržimo mlade koji svoje školovanje privode kraju i u dilemi su kako da razvijaju poslovnu karijeru. U prvom delu radionica mladi će dobiti praktične savete kako da iskoriste svoj talenat i koji su to koraci koje je potrebno preduzeti da bi pokrenuli sopstveni biznis, a kroz rad sa trenerima će moći da steknu neophodne veštine koje će im pomoći da preuzmu inicijativu i budu uspešniji u svom poslu. Drugi deo radionica rezervisan je za predstavljanje sjajnih poslovnih ideja mladih uspešnih lokalnih preduzetnika/ca koji su svoj biznis pokrenuli u gradovima u kojima se radionice održavaju.

Samim učešćem, studenti i srednjoškolci dobijaju priliku da se takmiče sa ostalim polaznicima i da se na taj način plasiraju u finale, gde će biti odabrano čak pet pobednika i koji će biti nagrađeni sa po 1.000 dolara za pokretanje sopstvenog biznisa.

StartUp karavan #za5 se organizuje po drugi put. Tokom 2017. godine više od 500 mladih pohađalo je edukativne radionice širom Srbije i na taj način su bili informisani o osnovnim pojmovima preduzetništva, kao i o koracima za osnivanje i vođenje sopstvenog preduzeća.

Projekat "Budućnost #za5" pokrenuo je "Centar E8", uz logističku podršku V+O Communication, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Privredne komore Srbije i Coca-Cola Fondacije u cilju osnaživanja mladih u pronalaženju budućeg zaposlenja i kontinuirane edukacije.

Više informacija o samom projektu možete pronaći na www.buducnostza5.rs