Da li su dvometraši budućnost fudbala

Mladi štoper Ajaksa David Ismon postao je zvezda na internetu, pošto su se pojavile fotografije sa utakmice klinaca Ajaksa i Sparte, uzrasta do 15 godina. Mladi fudbaler je bar "za glavu" viši od svojih vršnjaka i već je na sebe skrenuo pažnju bogatih evropskih klubova.

"Kao da klinac igra fudbal sa svojim ocem", bio je jedan od prvih komentara na fotografiju Davida Ismona, 14-godišnjeg štopera Ajaksa, na utakmici sa vršnjacima iz Sparte.

Ismon je već visok 188 centimetara, a nesumnjivo će još rasti, pa se postavlja veliko pitanje koliko će biti u stanju da igra profesionalni fudbal.

S druge strane, fudbalska škola Ajaksa važi za najbolju na svetu, pa stručnjaci iz Amsterdama nisu tek tako, ili samo zbog visine, pružili šansu mladom Ismonu. Štoper je, gle čuda, postigao dva pogotka i jednom asistirao u duelu sa Spartom, ali nije dobio baš svaki vazdušni duel.

Slična situacija bila je i sa El Šadejom Bitšabuom, koji je pre dve godine zaprepastio fudbalski svet igrajući za selekciju PSŽ-a do 12 godina na turniru na Tenerifama.

Neki klubovi su čak uložili i žalbu, a cela situacija umnogome je podsetila na slučaj Romelua Lukakua, koji je u mlađim kategorijama bio znatno viši i jači od svojih vršnjaka, pa je njegova majka morala da na svaku utakmicu nosi njegovu krštenicu.

Iako u modernom fudbalu nizak rast, nisko težište i brzina čine glavne kvalitete fudbalera, nije isključeno da u narednim godinama, pa i decenijama, upravo visina bude glavna uzdanica pojedinih igrača, kako bi našli svoje mesto u fudbalskom haosu koji vlada.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво