Suđenje po tužbi Branka Stefanovića protiv bivšeg vlasnika hotela "Šumadija" 1Foto: Medija centar

Branko Stefanović tužio je bivšeg vlasnika hotela „Šumadija“ za povredu ugleda, zbog toga što je Njegomir Kilibarda izjavio da mu je otac ministra policije nudio 300.000 evra gotovine kao pozajmicu „na dva do tri dana“, tokom pregovora u vezi sa prodajom hotela na licitaciji.

Na pripremnom ročištu u ovom parničnom postupku nije bilo obavezno prisustvo Branka Stefanovića, te se on nije ni pojavio, prenosi N1.

Bivši vlasnik hotela Kilibarda, iako je tužen, ostajo je pri ranijim tvrdnjama.

„Ja njemu nisam rekao da je glup, on je to rekao sam za sebe. Ja sam izneo njegovu ponudu, da mi je nudio 300.000 evra, da je u tom rancu kada smo se poslednji put našli, da je u njemu bilo 300.000 evra, što ja lično smatram da je bilo. Zašto? Zato što je Branko Stefanović sutradan trebalo da ide na put, a ugovore koje sam ja sutradan dobio od njegovog advokata Valjarevića, bili su ugovori o kreditu i zalozi. To se nije moglo realizovati bez 300.000 evra“, kazao je Kilibarda.

Advokati obe strane predložili su svedoke, a za sledeće ročište 27. januara biće obavezno prisustvo oca ministra policije Nebojše Stefanovića, kada bi mogao i da objasni svoju ulogu u pregovorima u vezi s prodajom hotela Šumadija.

„Razotkriće se i mnogi detalji u vezi sa pritiskom koje je trpeo moj klijent, izbacivanje nasilnog iz hotela ‘Šumadija’ i mnogi drugi detalji za koje će javnost, siguran sam, biti jako zainteresovana“, kazao je Petar Ivanović, branilac Kilibarde.

Pripremno ročište u Drugom osnovnom sudu u Beogradu, osim televizije N1, pratio je još samo novinar BIRN-a, koji je prvi i pisao o tom slučaju.

U Drugom osnovnom sudu su rekli da im akreditacija ekipe televizije N1 nije stigla na vreme, zato „što im ne rade računari“.

Odlukom predsednice suda dozvoljeno je da novinarka N1 može kao javnost da prati suđenje, ali da tokom pripremnog ročišta ne sme da hvata beleške.

Odlukom sudije odlučeno je da će ovaj parnični postupak trajati godinu i po dana, tokom kojih je predviđeno da se održi osam ročišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari