19. novembar  2019. 13.00  →  13.06 | Izvor: RTV (Boris Šuman)

Španci kupili Veterinarski zavod u Subotici

SUBOTICA -

Španska farmaceutska kompanija Labiana (Labiana Life Sciences) kupila je Veterinarski zavod u Subotici, koji je do sada poslovao u sklopu Viktorija grupe, saznaje Radio-televizija Vojvodine.

Labiana je osnovana 1958. godine i bavi se proizvodnjom lekova, kako za ljude tako i za životinje. Zajedno sa nedavnom kupovinom turske veterinarske kompanije Zoleant Pharmaceuticals International ovom akvizicijom u Srbiji nastavljaju svoj rast i osvajanje tržišta u razvoju.

serum pas veterinar

Kompanija poseduje više od 400 dozvola za stavljanje u promet proizvoda za zaštitu životinja u 50 zemalja.

Veterinarski zavod Subotica je farmaceutsko-veterinarska kompanija, osnovana 1921. godine i fokusirana na razvoj i proizvodnju tri osnovna segmenta u oblasti zdravlja životinja: proizvodnja vakcina, farmaceutskih proizvoda i dezinfekcije i deratizacije.

Veterinarski zavod Subotica ima GMP, HACCP i standardne ISO standarde, što mu omogućava izvoz na tržišta Evropske unije, a odnedavno i na tržište Rusije.

Ostaje nejasna sudbina još jednog dela proizvodnje subotičke kompanije, a to su stočna hrana i hrana za ribe. Tačnije da li je ovaj deo proizvodnje pre akvizicije izdvojen iz kompanije i ostao u sklopu Viktorija grupe.