Možda najbolja godina za nas 1Foto: FoNet/AP

Kada god ima lufta i snage da igra za Dejvis kup reprezentaciju Srbije, Novak Đoković bude njen stub, glavni adut i lider.

U međuvremenu neki drugi momci dolaze i prolaze kroz nju, a preporuka su im dobri individualni rezultati, kao u slučaju (u novom formatu takmičenja nacionalnih timova) prisutnih Dušana Lajovića (34. na ATP listi) i Filipa Krajinovića (40), odnosno odsutnih iz Madrida – Lasla Đerea (38) i Miomira Kecmanovića (59).

– Nadam se da 2020. može da nam bude najbolja godina u karijeri. Ali cele godine pričam o sebi, a sada je vreme da pričam o timu. Izuzetno sam srećan što sam ponovo sa svima njima. Trijumf iz 2010. katapultirao je naše individualne karijere, pa se nadam da će tako biti i ovoga puta, iako je sistem drugačiji. Biće teško, jer su ovde svi gladni pobeda – poručio je iz prestonice Španije osvajač čak 77 profi titula, od čega 16 grend slem kategorije.

Drugi reket sveta priznaje da ga specijalno motiviše prisustvo saboraca od pre 19 leta, kada se krcata beogradska Arena radovala tituli svetskih šampiona, a on sa Jankom Tipsarevićem, Viktorom Troickim i Nenadom Zimonjićem u znak tog istorijskog uspeha ispunio opkladu i ošišao se do glave.

– Drago mi je što sam opet zajedno sa kompletnom „zlatnom reprezentacijom“. Nenad je sada selektor, a Viktor i Janko su u ekipi. Tu su i naši naslednici Dušan Lajović i Filip Krajinović. Ovo je najbolja ekipa za ove uslove i za ovo takmičenje, ali ne treba da zaboravimo da možemo da računamo na Đerea, Kecmanovića, Milojevića, Petrovića, Ćaćića… Dosta je konkurenata za nacionalni dres – nikoga ne zaboravlja Nole, s dosta ličnog uspeha na ATP turniru na šljaci u istom gradu.

– Ovde sam imao dosta uspeha, ali na drugoj podlozi. Uživam u Madridu i svi se lepo slažemo – izjavio je srpski as u razgovoru sa novinarima na licu mesta, uoči mečeva grupne faze sa Japanom (sutra) i Francuskom (četvrtak).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari