KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Maksimović probio „oklopnike“

Fudbaleri Radničkog 1923 upisali su i drugu pobedu na gostovanjima ove sezone, pošto su danas slavili u Smederevu protiv istoimenog domaćina, u utakmici 20. kola Prve lige Srbije – 1:0 (0:0). “Crveni” su odigrali izuzetno disciplinovano i borbeno, čak i u trenucima kada su imali igrača manje na terenu, pa su na kraju zasluženo došli do celog plena.

Foto: FK Radnički 1923

Kragujevački prvoligaš se definitivno nalazi u usponu forme. Nakon pobede nad Bačkom u sredu na “Čika Dači”, fudbaleri Radničkog 1923 danas su došli do sva tri boda i na gostovanju velikom rivalu, ekipi Smedereva.

Sudar Kragujevčana i Smederevaca očekivano je doneo jednu prilično tvrdu, takmičarsku utakmicu, bez previše prilika za gol. Ipak, čini se da je kragujevački tim bio konkretniji i bolji u većem delu susreta, zbog čega je nagrađen trijumfom.

Prvi je domaćem golmanu Žarku Trifunoviću pripretio Stevan Kovačević opasnim udarcem sa distance u 5. minutu, koji je prohujao tik pored stative.

U 21. minutu odličnu akciju Kragujevčana propustio je da kruniše Ognjen Ilić, čiji je šut sa desetak metara krajnjim naporom uspeo da zaustavi Trifunović.

Do odlaska na odmor nije bilo većih uzbuđenja, da bi po povratku iz svlačionice “crveni” zaigrali još odlučnije u nameri da dođu do pogotka, u čemu su konačno i uspeli u 53. minutu. Kovačević je ubacio loptu pred gol Smederevaca, a smušenu reakciju defanzivaca domaćeg tima iskoristio je agilni Maksimović i svojim drugim pogotkom u sezoni doneo veliku radost “Crvenim đavolima”, koji su i na ovom gostovanju zdušno bodrili svoje ljubimce.

Posle primljenog pogotka Smederevci su zaigrali angažovanije, naročito posle 72. minuta i isključenja Stefana Filipovića zbog drugog žutog kartona. Ipak, brojčanu prednost tim Nebojše Vučićevića nije uspeo da materijalizuje, budući da su Kragujevčani disciplinovanom i požrtvovanom igrom uspeli da odole svim atacima protivnika, pa su se na kraju u srce Šumadije vratili sa sva tri osvojena boda.

SMEDEREVO 1924 – RADNIČKI 1923 0:1 (0:0)

SMEDEREVO
Stadion:
FK Smederevo
Gledalaca: 1 000
Sudija: Danilo Nikolić (Lovćenac)
Pomoćnici: Aleksandar Vladić (Šid), Petar Radić (Novi Sad)
Strelac: Maksimović u 53. minutu za Radnički 1923
Žuti kartoni: Rnić, Đorđević (Smederevo), Maksimović, Kovačević, Petrović, Nikodijević, Filipović (Radnički 1923)
Crveni karton: Filipović (Radnički 1923) u 72. minutu

SMEDEREVO 1924: Trifunović, S. Marković (od 59. Ilić), Stojković, Mirkov, Đaković, Mršulja, Rnić, Stanimirović, Jovković, Basrak, Bajić (od 59. Đorđević).

RADNIČKI 1923: Raičević, Petrović, Zdravković, Filipović, Varjačić, Mijatović, Vidović (od 90. V. Popović), Kovačević, Ilić (od 75. Rađen), Maksimović (od 66. Grbović), Nikodijević.

Nakon dve pobede u nizu, fudbaleri Radničkog 1923 “skočili” su na 11. mesto prvoligaške tabele sa 25 bodova, koliko ima i desetoplasirani Kabel.

I u narednom, 21. kolu, Kragujevčani će gostovati, ovoga puta trećeplasiranom Metalcu u Gornjem Milanovcu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!