Vesti

0

Krieziu iz DIK: Ponovno brojanje neće uticati na rezultate i redosled partija na kosovskim izborima

Autor: AP

Izvor: Beta

Krieziu iz DIK: Ponovno brojanje neće uticati na rezultate i redosled partija na kosovskim izborima

Izvor: Foto: Beta / AP

Prema njemu, uprkos kašnjenjima u potvrđivanju izbornih rezultata, prebrojavanje skoro 90 odsto glasova će garantovati legitimitet izbornog procesa i otkloniti bilo kakve sumnje o manipulacijama ili menjanju građanske volje od strane partijskih poverenika.

Krieziu ne očekuje da će ponovno brojanje promeniti sadašnji odnos izbornih rezultata niti rangiranje političkih subjekata, ali kaže da jedino koalicija SDIK, ANK i PP mogla biti podložna promenama u izbornim rezultatima, pošto je ona prema sadašnjim rezultatima izborni prag prešla za samo 21 glas.

"Na tako mali broj od 21 glasova koji čine razliku između prelaska praga ili ostanka ispod praga mogla bi potencijalno da utiče i najmanja greška u procesu brojanja koja se mogla dogoditi 6. oktobra", rekao je Krieziu.

U Centru za brojanje i rezultate Centralne izborne komisije u toku je ponovno brojanje rezultata u više od 1400 glasačkih mesta. Prema poslednjim informacija, od srede kada je počelo brojanje, do danas je prebrojeno 605 glasačkih mesta ili 43 ukupnog broja glasačkih mesta koja treba ponovo da se prebroje na osnovu odluke Izbornog panela za predstavke i žalbe.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR