Apostolova: Što pre vlada u Prištini, ali sa srpskim ministrima

Šefica Kancelarije Evropske unije na Kosovu, Natalija Apostolova očekuje da prištinske institucije budu formirane što pre zbog boljeg života građana i dijaloga sa Beogradom, koji je, kako kaže, takođe veoma važan.

Apostolova je rekla da je "pravni okvir kosovskog Ustava za formiranje vlade jasan uključujući i izbore srpskih ministara".

Dodala je da se nada da će nova vlada poštovati praksu koja je, kako je rekla, postojala do sada.

U intervjuu za prištinski Telegrafi, Apostolova je naglasila da proces brojanja glasova ne treba nepotrebno odugovlačiti.

Poručila je da je za Evropsku uniju formiranje nove vlasti u Prištini od presudne važnosti zbog posla koji je očekuje.

Apastolova je navela da će EU nastaviti da pomaže Prištini i da je saradnja na evropskoj reformskoj agendi u toku i u interesu građana.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво