');
Blic Biznis

Aco Đukanović dobio svu dokumentaciju za GRADNJU SEDMOSPRATNICE

Bankar Aco Đukanović, brat predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, predao je podgoričkom Sekretarijatu za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine zahtev da mu se dostavi potvrda da je izmirio komunalije za budući poslovno-komercijalni kompleks - rekonstrukciju i dogradnju zgrade Direkcije pošta, te izgradnju nove sedmospratne zgrade na obali Ribnice.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Aco Đukanović Foto: Vijesti - Savo Prelevic / RAS Srbija
Aco Đukanović

Većinski vlasnik Prve banke predao je 28. oktobra dva odvojena zahteva, jedan koji se odnosi na rekonstrukciju postojeće zgrade u centru Podgorice, za šta je još ranije oslobođen plaćanja komunalija, i drugi koji se odnosi za gradnju sedmospratnice, za šta je kako se navodi u dopisu ranije izmirio komunalije. Time je Đukanović praktično kompletirao svu dokumentaciju, kako bi započeo gradnju.

Podgorica
Foto: Wikipedia
Podgorica

Idejno rešenje radio je Republički zavod za urbanizam i projektovanje (RZUP), firma u kojoj je Đukanović većinski vlasnik. Rešenjem je predviđena dogradnja zgrade Direkcije pošta za jednu etažu, kao i gradnja sasvim novog sedmospratnog objekta, koji će biti prislonjen uz postojeći i zajedno činiti jednu celinu. Oba objekta, kako piše u idejnom rešenju, biće mešovite namene.

"Kako je RZUP projektant i postojećeg objekta koji se rekonstruiše u smislu nadgradnje jedne etaže, vodilo se računa da se ova dva objekta u vizuelnom smislu povežu i da se stvori utisak jedinstvenog objekta”, piše u idejenom rešenju u koje su "Vijesti" imale uvid.

Postojeći objekat zgrade Direkcije pošta ima suteren, prizemlje i dva sprata, a dobiće još jednu etažu. Ukupna bruto građevinska površina rekonstruisanog objekta sa nadograđenom etažom iznosiće 2.417,54 kvadrata.

Pročitajte još

Na susednoj parceli, pored zgrade Direkcije planirana je izgradnja objekta sa dve podrumske etaže, suterenom, prizemljem, sedam spratova i krovom, čija će ukupna bruto građevinska površina iznositi 3.967 kvadrata.

Đukanović se nedavno uknjižio i na još oko 500 kvadrata zemljišta na toj lokaciji, koju je, kako se navodi u katastarskoj evidenciji, kupio. Zgradu Direkcije pošta kupio je 2007, kada je Telekomu za nju platio 1,1 milion evra.