Zdravlje

Ljubav

Keks sa majčinom dušicom. Podiže imunutet!

Virusi i grip vrebaju sa svih strana, a ovaj slani keks sa majčinom dušicom ne samo da je preukusan već podiže i imunitet. Ko je probao tvrdi da ne samo da jača imunitet već pomaže da ozdravite ukoliko ste se već razboleli.

Keks sa majčinom dušicom. Podiže imunutet! Foto: Coolinarika




Potrebno za keks sa majčinom dušicom:

250 grama brašna (glatkog)
100 grama margarina
oko 60 grama parmezana
kašičica soli
kašićica majčine dušice
susam

 

Zasadite začinsko bilje u vašem domu: Bosiljak, origano, timijan...


Majčina dušica (Thymus serpyllum) i Timijan (Thymus vulgaris) su veoma slične začinske višegodišnje biljke, potiču iz istog roda Thymus. Razlika je primetna samo fizički, jer majčina dušica ima puzave stabljike, dok je timijan visoki polugrm. 


Priprema:

Testo zamesiti od brašna, margarina sobne temperature, parmezana, soli i majčine dušice. Formirati u obliku rolata, umotati  folijom i ostaviti da se dobro ohladi.

Izvaditi iz frižidera, uvaljati u susam , seći na tanke šnite. Peći 8 do 12 minuta na 180 stepeni.

Po želji možete dodati i rendane šaragarepe u testo.

Još recepata možete pogledati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>