Ex -Yu

Uhapšen zbog sumnje da je taksijem prevozio migrante iz BiH u Hrvatsku

Uhapšen zbog sumnje da je taksijem prevozio migrante iz BiH u Hrvatsku
Foto: Ilustracija | Uhapšen zbog sumnje da je taksijem prevozio migrante iz BiH u Hrvatsku

ZAGREB - U Policijskoj stanici Knin je završeno je kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom osumnjičenim za protivzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Iz Policijske uprave Šibensko-kninske saopšteno je da je osumnjičeni 13. novembra oko 21.20 sati u mjestu Radučić, po policijskim službenicima za zaštitu državne granice, zatečen da upravlja taksi vozilom ford fokus zadarskih registarskih oznaka u kojem su zatečene četiri osobe bez dokumenata.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni iz koristoljublja omogućio kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj trojici državljana Avganistana i jednom državljaninu Iraka za koje je utvrđeno da su 13. novembra nezakonito prešli granicu između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Ovom prilikom je utvrđeno da je osumnjičeni u još dva navrata, po jednom u oktobru i novembru, na opisani način iz koristoljublja omogućavao kretanje i boravak osobama koje su nezakonito ušle u Hrvatsku.

Po završenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu Opštinskom državnom tužilaštvu u Šibeniku, predau pritvor ove Policijske uprave dok su četvorici stranaca, zbog prekršaja nezakonitog prelaska državne granice i nezakonitog boravka u Republici Hrvatskoj, donijeta Rješenja o protjerivanju iz Republike Hrvatske sa zabranom ulaska i boravka u vremenu od 1 godine računajući od dana napuštanja, saopštili su iz policije, prenosi "Index.hr".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije