Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 18.11.2019.

08:40

Gordić: Kao dva sata u rudniku

Košarkaš Partizana Nemanja Gordić priznao je da derbi protiv Crvene zvezde nije bio lep, ali i da je veća energija njegovog tima presudila pobednika.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Gordić: Kao dva sata u rudniku
Foto: Pedja Milosavljevic/StarSport

Partizan je slavio u prvom ovosezonskom večitom derbiju 75:72 pred oko 9.000 gledalaca u Štark areni.

"Osećaj je fenomenalan, derbi nije obična utakmica i pobeda znači mnogo više od dva boda. Nije bila lepa utakmica, ali nije bilo ni za očekivati drugačije. Bilo je mnogo promašaja sa obe strane, posebno za tri poena. Međutim, na sreću mi smo imali više energije", rekao je Gordić novinarima posle meča.

Gordić je bio jedan od junaka trijumfa Partizana u finišu.

"Meni je drago da su ušle trojke u poslednjoj deonici. Da li imam poseban motiv protiv Zvezde? Igram isto kao i protiv drugih ekipa, ali uvek postoji veći motiv za najvećeg rivala kad nosiš dres Partizana i izvlači najbolje iz vas
", rekao je odlični plej crno-belih.

Bosanskohercegovački košarkaš se osvrnuo i na suđenje.

"Bilo je dosta prekida. Nije lako ni sudijama. Trude se da gledaju svaku odluku i to ubija ritam utakmice. Na sreću, pobedili smo".

Prema njegovim rečima večerašnji trijumf pokazuje da Partizan može da se nosi sa, kako je naglasio, evroligaškom Crvenom zvezdom.

"Zvezda je evroligaška ekipa, takmičenje njihovo je zahtevno i igra se sa mnogo kontakta. Kao da ste u rudniku dva sata".

Gordić otkriva da je imao dobar osećaj u svalčionici pre derbija.

"Osetio sam dobru stvar. Bila je tišina sve vreme, momci su bili skoncentrisani i motivisani da posle lošijeg perioda pokažu da smo onaj Partizan koji je odigrao fenomenalno protiv Lokomotive. Sezona je naporna, stignu nas putovanja i nije lako. Večeras smo imali energiju", zaključio je plej Partizana.

Partizan naredni meč igra protiv Ritasa u Evrokupu, u sredu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve