');
Najnovije vesti
Blic Slobodno vreme Vesti

Kreativni Brazilac od STARIH GUMA pravi krevete za životinje

Milioni tona smeća završavaju u okeanima i na deponijama svake godine, a 23-godišnji Amarildo Silva iz Brazila je pronašao jednostavno i praktično rešenje za ovaj problem.

Foto: Screenshot / screenshot

On preko dana radi u prodavnici, a u slobodno vreme skuplja stare gume i donosi ih u svoju radionicu gde od njih pravi udobne krevete za životinje.

U prikupljanju guma mu pomaže njegova porodica i prijatelji, s kojima redovno obilazi područja koja su zatrpana smećem i starim gumama.

Nakon što ih donesu u radionicu, Silva ih čisti, a onda na njima crta različite dizajne i detalje. Nakon što se boja osuši, u njih ubacuje mekane dušeke kako bi kućnim ljubimcima bilo udobnije.

Pročitajte još

Silva je veoma ponosan na svoje krevetiće i već dve godine ih prodaje preko Instagrama. Do sada ih je prodao više od 500, a ponude stižu sa svih strana. Iako njegove krevete žele i oni van granica Brazila, Silva još uvek isporučuje samo u svojoj državi.

One gume koje ne iskoristi za krevetiće koristi za pravljenje velikih saksija za cveće, trudeći se tako da nijedna guma ne ostane na ulici.