Remi Srbije i Ukrajine, "Orlovima" druga šansa u Ligi nacija

Fudbalska reprezentacija Srbije remijem sa Ukrajinom 2:2 (1:1) završila je kvalifikacije za EURO 2020. Strelci za našu selekciju bili su Tadić i Mitrović. "Orlovima" je za plasman, osim pobede, trebao i kiks Portugalije, koja je u Luksemburgu ipak očekivano slavila sa 2:0. Priliku za plasman na EP Srbija će morati da traži u baražu Lige nacija.

Malo je nedostajalo da izabranici Ljubiše Tumbakovića nanesu prvi poraz Ukrajincima, ali, ipak, nisu uspeli.

Izabranici Ljubiše Tumbakovića sjajno su otvorili duel na stadionu „Rajko Mitić". Pristisak naše reprezentacije od starta meča urodio je plodom u 9. minutu kada je šut Tadića rukom zaustavio Matvijenko i skrivio penal. Dušan Tadić bio je siguran izvođač kazne za vođstvo naše reprezentacije.

Ukrajinci stižu do izjenačenja u u 33. minutu golom odličnog Romana Jaremčunka posle centaršuta Cigankova a sa tim rezultatom se i otišlo na odmor.

I u nastavku meča viđen je dobar fudbal. Naša reprezentacija stiže do novog vođstva već u 56. minutu kada je Aleksandar Mitrović iskoristio fantastičnu asistenciju Dušana Tadića i postigao svoj deseti pogodak u kvalifikacijama.

Kada su svi očekivali da sudija označi kraj susreta, Ukrajina po drugi put stigže do izjednačenja i remija u Beogradu preko "rezerviste" Ertema Besedina.

U drugom meču grupe Portugalija ipak nije dozvolila bilo kakvo iznenađenje jer je očekivano slavila u Luksemburgu 2:0, golovima Bruna Fernandeša u 39. i Kristijana Ronalda u 86. minutu.

Na kraju Ukrajina sa 20 i Portugalija sa 17 bodova idu na finalni turnir a Srbiji sa 14 bodova sledi baraž Lige nacija protiv Norveške u gostima u martu naredne godine. Ako budu slavili u tom duelu u finalu će se sastati sa boljim iz drugog polufinala, u kojem se sastaju Škotska i Bugarska.

Podatak koji treba da zabrine čelnike u savezu, Srbija je primila pogodak na svakom meču u kvalifikacijama. Golove smo takođe postizali na skoro svim duelima, osim u Ukrajini kada je naša selekcija doživela težak poraz (5:0).

Grupa B

14. 11.
Srbija - Luksemburg 3:2
Portugalija - Litvanija 6:0

17. 11.
Srbija - Ukrajina 2:2
Luksemburg - Portugalija 0:2

Tabela: Ukrajina 20, Portugalija 17, Srbija 14, Luksemburg 4, Litvanija (+1) 1

Kompletne rezultate i tabele kvalifikacija možete pogledati OVDE.

Tok meča:

16.53 - Kraj meča, remi Srbije i Ukrajine 2:2 (1:1).

16.51 - GOOOL! Ukrajina u samom finišu meča stiže do izjednačenja - 2:2.

16.47 - Kraj nade za iznenađenje u Luksemburgu, Ronaldo postiže pogodak u završnici meča.

16.35 - Luka Milivojević menja Nemanju Maksimovića.

16.30 - Nova šansa za našu reprezentaciju, ponovo u režiji Tadića i Mitrovića čiji šut ovaj put zaustavlja golman Ukrajine.

16.28 - Prva promena u timu Srbije, Ljajić napušta teren ulazi Mijat Gaćinović.

16.14 - GOOOL! Srbija vodi protiv Ukrajine sa 2:1. Mitrović postiže svoj novi pogodak, deseti, u kvalifikacijama na asistenciju Tadića u 56. minutu.

16.08 - Srbija nastavlja sa napadima. Prva prilika za "orlove" u nastavku, odličan šut Ljajića iskosa zaustavlja sjajni Pjatov.

16.05 - Nastavljen je meč na stadionu "Rajko Mitić", bez promena u sastavima oba tima.

15.52 - Poluvreme i na meču u Luksemburgu, Portugalci vode sa 1:0.

15.47 - Poluvreme na meču, Srbija - Ukrajina 1:1. Srbiji je za plasman na finalni turnir potrebna pobeda, uz kiks Portugalaca.

15.45 - Još jedna odlična intervencija Predraga Rajkovića koji zaustavlja šut Jaremčuka u samom finišu prvog poluvremena.

15.43 - Portugalija vodi u Luksemburgu golom Bruna Fernadeša u 39. minutu.

15.33 - GOOOL! Ukrajinci stižu do izjednačenja u 32. minutu 1:1. Lopta je posle centaršuta Cigankova preletela našu odbranu i stigla do Jaremčuka koji je bez problema matirao nemoćnog Rajkovića.

15.28 - Odličan šut Adema Ljajića u 27. minutu meča odlazi tik pored stative golmana Pjatova.

15.23 - Velika prilika za Ukrajinu, stativa zaustavlja šut Jermolenka.

15.21 - Prvi "posao" i za našeg golmana Rajkovića koji bez problema zaustavlja šut Jermolenka.

15.13 - Još jedna prilika za "orlove", nakon šuta Mitrovića lopta se odbila i došla do Tadića koji ipak šutrira pored gola...

15.09 - GOOOL! Srbija vodi sa 1:0. Dušan Tadić u 9. minutu siguran izvođač najstrože kazne. Sudija se nije dvoumio nakon što je igrač gostiju Matvijenko rukom zaustavio šut Tadića u kaznenom prostoru.

15.07 - Prvi šut "orlova" ka golu gostiju, Gudelj snažno šutira sa oko 25 metara ali je Pjatov na mestu.

15.03 - Počeo je i drugi meč Grupe B između Luksemburga i Portugalije.

15.00 - Počeo je meč na stadionu "Rajko Mitić".

14.50 - Meč počinje za manje od deset minuta, pravdu na stadionu "Rajko Mitić" deli Škotlanđanin Bobi Maden. Što se tiče stanja na tabeli u Grupi B, Ukrajina je jedina selekcija koja je obezbedila plasman na EP, Litvanija i Luksemburg su ostali bez šansi, dok se za drugo mesto u grupi bore Portugal i naša selekcija.

14.45 - Drugi meč grupe B takođe se igra od 15.00 časova, Luksemburg dočekuje Portugal.

14.25 - Poznati su sastavi za meč:

Srbija: Predrag Rajković, Nikola Milenković, Nikola Maksimović, Aleksandar Kolarov, Milan Rodić, Nemanja Gudelj, Nemanja Maksimović, Nemanja Radonjić, Adem Ljajić, Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović.

Ukrajina: Pjatov, Kricov, Sidorčuk, Jarmolenko, Malinovski, Jaremčuk, Cigankov, Mikolenko, Kovalenko, Karavalev, Matvijenko.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво